Remedii naturiste în dietă

Șapte alimente pentru curățarea naturală a ficatului

Ficatul este un organ foarte solicitat: este responsabil de apărarea organismului în fața avalanșei de toxine, iar alimentația modernă haotică fac ca activitatea hepatică să aibă nevoie, la un moment dat, de un suport suplimentar. Până la a apela la suplimentele alimentare dedicate sănătății ficatului, Leacbun.ro vă recomandă șapte alimente care reușesc să curețe acest organ important, să îl ajute și să îl stimuleze în filtrarea toxinelor.

usturoi

1.Usturoiul
Conține numeroși compuși ai sulfului care au puterea de a activa anumite enzime din ficat responsabile cu fluidizarea procesului de eliminare a toxinelor. Același efect îl are și ceapa, bogată și ea în alicină și seleniu, astfel căa ceste două alimente ”înfrățite” s-au dovedit adevărați apărători ai ficatului și adjuvanți în procesele de detoxifiere a organismului.

grepfrut

2. Grepfrutul
Bogat în vitamina C și antioxidanți, două elemente de curățare a ficatului, acest fruct conține și compuși care ajută enzimele acestui organ important. În plus, grepfrutul are naringerin, un flavonoid important care ajută ficatul să ardă grăsimile în loc să le depoziteze.

ceai verde

3. Ceaiul verde
Ceaiul verde este bogat în catechine, adică o ”divizie” de antioxidanți care în studiile efectuate au dovedit că elimină grăsimile de la nivelul ficatului și ajută activitatea acestuia. Această puternică băutură din plante protejează ficatul împotriva toxinelor care, dacă s-ar acumula și ar trece de un anumit prag, ar putea cauza probleme serioase la nivelul acestui organ.

bears-garlic-748556_640

4. Legumele verzi
Legumele cu frunze verzi – spanacul, țelina, rucola, au compuși care neutralizează metalele, elemente care pun la grea încercare ficatul. În plus, ”verziturile” elimină pesticidele și erbicidele din organism, fluidizând activitatea bilei.

avocado

5. Avocado
Avocado conține tripeptide care acționează pentru sănătatea hepatică prin protejarea acestui organ în fața suprasaturației cu toxine. Mai multe studii au dovedid că persoanele care consumă un avocada sau două pe săptămână, timp de lună, obțin rezultate vizibile în buna funcționare a ficatului.

nuci

6. Nucile
Nucile au un nivel ridicat de l—arginină, un aminoacid, precum și acizi Omega-3, ambele elemente având infleunță în detoxifierea ficatului. Tot din nuci se extrag substanțe folosite în suplimentele alimentare pentru curățarea ficatului, cu rol și în oxigenarea sângelui.

turmeric

7.Turmericul
Un condiment mai puțin ăntâlnit în bucătăria românească, turmericul este foarte important pentru întreținerea sănătății hepatice. S-a dovedit că are puterea de a alerta ficatul în fața pericolelor și chiar are forța de a stimula regenerarea celulelor hepatice. În plus, turmericul poate influența pozitiv și secreția bilei.