DE CE SE RECOMANDĂ ANALIZELE DE FIER ANUAL

Analizele de fier verifică nivelul de fier din sânge și cum acesta este metabolizat în corp.

  • pentru a verifica o posibilă anemia
  • pentru a verifica existența hemocromatozei
  • pentru a verifica starea de nutriție
  • pentru a verifica dacă tratamentul cu fier și cel alimentar au rezultate favorabile

Vifor Pharma susține numeroase inițiative la nivel global pentru a atrage atenția asupra impactului major al carenței de fier:

  • irondeficiency.com: Un site internațional care oferă pacienților, aparținătorilor şi medicilor informații privind cauzele, consecințele şi simptomele carenței de fier;
  • ,,Symptom browser”: O nouă aplicație cu informații despre carența de fier, care poate fi descărcată din Apple App Store sau Google Play;
  • Sondajul european privind carența de fier: Rezultatele sondajului, aplicat unui număr de 10.000 respondenți din 7 țări europene, subliniază faptul că simptomele asociate carenței de fier sunt foarte puțin cunoscute deşi, peste 50% din pacienți confirmă că această afecțiune are un impact negativ major asupra calității vieții. 1 din 3 respondenți şi-au descris afecțiunea ca fiind severă sau foarte severă la momentul diagnosticului. Studiul subliniază şi faptul că principalele simptome care i-au determinat pe pacienți să apeleze la un specialist au fost oboseala, primul simptom resimțit de respondenți, paloarea şi lipsa de concentrare.

Datele arată că o treime din populație nu este conştientă de riscurile carenței de fier sau anemiei feriprive. Mai mult, o treime dintre cei care cunosc această afecțiune, nu ştiu să recunoască simptomele.

Cu ocazia marcării celei de-a doua ediții a Zilei Internaționale a Carenței de Fier, în data de 26 noiembrie 2016, Vifor Pharma subliniază angajamentul ferm al companiei de a contribui la educarea populației şi a profesioniştilor din domeniul medical cu privire la simptomele acestei afecțiuni.