Ce să faci dacă ai mâncat prea mult de Crăciun
Masa de Crăciun, bogată în preparate delicioase cărora nu poți să le reziști, vă poate cauza senzații de stomac greu, chiar greață. Sunt câteva soluții la care poți apela după ce ai mâncat prea mult de Crăciun.
- Ceaiul de ghimbir, ideal după o masă copioasă
- Ceaiul de mușețel calmează aciditatea gastrică
- Compotul de mere relaxează sistemul digestiv
- O plimbare în aer liber vă redă energia
- Măslinele taie greața
Ceaiul de ghimbir, ideal după o masă copioasă
Ceaiul de ghimbir scade activitatea sucurilor gastrice, așa că este recomandat după mesele copioase.
Se pune o lingură de ghimbir într-o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat 10-15 minute. Se strecoară și se bea ceaiul după masa îmbelșugată.
Ceaiul de ghimbir nu este recomandat femeilor însărcinate.
Ceaiul de mușețel calmează aciditatea gastrică
Mușețeul are efect calmant, este antiacid și antiseptic, astfel că un ceai din această plantă medicinală vă va liniști stomacul.
Compotul de mere relaxează sistemul digestiv
Ușor de preparat, compotul de mereu poate reprezenta o gustare ideală după masa de Crăciun. Preparat cu foarte puțin zahăr, poate chiar deloc, el ajută la relaxarea sistemul digestiv.
O plimbare în aer liber vă redă energia
Dacă aveți senzația de ”plin”, o plimbare în aer liber vă ajută să vă recuperați din energia pierdută.
Măslinele taie greața
Câteva măsline mâncare după masa de Crăciun reduc din grețuri și vă ajută să vă simțiți mai bine.