Recomandarea specialistuluiRemedii naturiste în dietăStil de viață

CONSUMAȚI GHIMBIR! Vă scapă de migrene, vă îmbunătățește imunitatea și vă ajută să slăbiți

PROPRIETĂȚILE TERAPEUTICE ALE GHIMBIRULUI! Ghimbirul ameliorează migrenele, scade tensiunea sau previne formarea cheagurilor de sânge. LEACBUN.RO a stat de vorbă cu specialistul în fitoterapie Anca Suşnea şi vă prezintă beneficiile consumului de ghimbir.

„Ghimbirul este o plantă medicinală foarte importantă, este un antiinflamator extraordinar care, dacă este consumat regulat împreună cu o alimentaţie adecvată poate constitui un adevărat tratament.

Cea mai bună opţiune de a consuma ghimbirul este sub formă de suc, cumpărat fresh şi preparat în casă, este foarte important să consumaţi produsul BIO, fără să fie stropit pentru a nu fi nevoiţi să ingeraţi pesticid. Ghimbirul poate fi consumat şi în combinaţie cu turmericul, poate avea efecte miraculoase vizibile într-un timp scurt” a declarat pentru LEACBUN.RO fitoterapeutul Anca Suşnea.

Cum se consumă corect ghimbirul

Ghimbirul poate reprezenta un tratament sănătos împotriva mai multor afecţiuni, însă ca şi cantitate, este indicat să consumaţi o bucăţică de maxim 3 cm dintr-o rădăcină toată ziua.
Pulberea de ghimbir cumpărată gata preparată din magazin, este un produs sărac ce nu are foarte multe proprietăţi. Ideal, dacă vreţi să consumaţi pulbere atât în alimentaţie cât şi în sucuri, este bine să preparaţi pudra acasă.

Puteţi cumpăra ghimbir proaspăt, îl uscaţi cu ajutorul unui deshidratator, pentru că este indicat să îl uscaţi la o temperatură controlată, maxim 60 de grade, ulterior îl râşniţi şi obţineţi pudră de ghimbir. Nu este indicat să o păstraţi mai mult de o săptămână, nici să o păstraţi în locuri umede, la soare sau lumină puternică, aceasta începe să se deterioreze şi îşi pierde din proprietăţi cu timpul.

În mâncare, ghimbirul se poate consuma pe termen lung, însă doar o dată sau de două ori pe săptămână, atunci când este preparat termic, dacă este consumat doar în formă brută, atunci nu este recomandat mai mult de cinci zile. În funcţie de sănătatea organismului pacientului, ghimbirul este recomandat să fie consumat în cure cât mai scurte.

Îl puteţi consuma în supe, sau preparate de bază ca şi ingredient, dar şi în combinaţie cu fructe, în general nu cu citrice. Puteţi face un smoothie cu măr, turmeric, spanac şi merişoare proaspete”, a mărturisit pentru LEACBUN.RO Anca Suşnea, fitoterapet.

Pentru ce afecțiuni se recomandă ghimbirul

Ghimbirul reglează tranzitul intestinal, consumul regulat ajută digestia alimentelor grase şi reduce balonările.
Ghimbirul poate fi folosit şi în diete deoarece grăbeşte arderile sistemului digestiv şi grăbeşte arderea caloriilor pe care le puteţi mânca la o masă.
Un consum regulat de ghimbir, patru grame pe zi timp de trei luni are efecte vindecătoare asupra trombozelor. Acest tratament încetineşte viteza de coagulare a sângelui, în acest fel, împiedicând formarea gheagurilor de sânge.
Ameliorează stările de greaţă şi răul provocat de mişcare, consumul de ghimbir fiind mai indicat pentru aceste simptome faţă de alte medicamente de vomă sau greaţă.
Consumul de ghimbir îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi astfel vă scapă de gripă şi răceală, el fiind recomandat chiar şi împotriva tusei.
Ghimbirul este un bun remediu chiar şi împotriva cancerului, luat în cantităţi mult mai mari, dar regulat, împreună cu alimentaţia potrivită, poate fi un adevărat tratament de prevenție.

Ghimbirul poate fi cumpărat din orice supermarket, la rafturile cu produse BIO, sau din magazine de specialitate cu produse naturale”, conchide specialistul nostru.

Citește și Consumul de echinaceea, recomandat de fitoterapeuți

Text: Camelia Diaconu