Recomandarea specialistuluiStil de viață

La ce vârstă poți să îi cumperi copilului un telefon mobil

Vârsta la care poți să îi dai copilului un telefon mobil este o chestiune care îi preocupă pe părinți. Momentul când cei mici sunt pregătiţi să aibă un telefon mobil este determinată de gradul lor de responsabilitate, arată studiile în domeniu.

Potrivit unui studiu, la vârsta de 11 ani mai mult de jumătate dintre copiii din SUA au propriul smartphone. La 12 ani, mai mult de două treimi au un telefon mobil, iar la 14 ani adolescenții folosesc telefonul mobil la fel ca adulţii, potrivit bbc.com. De asemenea, aproape 20 la sută dintre copiii de 8 ani au un smartphone.

Care este vârsta potrivită pentru ca un copil să aibă propriul telefon mobil? Răspunsul este acesta: atunci când atât părinţii, cât şi copiii simt că este momentul potrivit.

Când ştim că cei mici sunt pregătiţi să aibă un telefon mobil

Poți să îi dai copilului propriul său mobil atunci când acesta a dovedit că este responsabil și că știe să aibă grijă de lucrurile sale.

De asemenea, dacă merge singur la şcoală este bine să aibă un telefon mobil pe care să poată fi contactat și de pe care el să sune atunci când are nevoie de ajutorul părinților.

Atunci când le dăm celor mici un smartphone, aceştia trebuie să fie conştienţi de “puterea” internetului. Utilizarea greșită a tehnologiei poate avea efecte dăunătoare și de durată.

Părinții și copiii ar trebui să discute despre importanța stabilirii regulilor și limitelor în ceea ce privește utilizarea telefonului și a timpului petrecut în fața ecranului.