Remedii naturiste în dietă

Băutura cu lavandă care te ajută să scapi de durerea de cap și de anxietate

În orice sezon, limonada este o bună metodă de hidratare, iar pentru a-i conferi puteri terapeutice sporite, ai putea lua în calcul introducerea lavandei în ”ritualul” de preparare.

Uleiul de lavandă este foarte benefic sănătății. Un ulei esențial blând, dar totuși cu un conținut de peste 150 de constitenți activi, această minune naturală este un adjuvant în multe afecțiuni. Astfel, este benefic ca antiinflamator, ca anti-depresiv, ca antiseptic, antibacterial, antibicrobian, analgezic, detoxifiant, hipotensiv sau în terapii sedative.

De precizat că cercetărorii americani din Florida au ajuns la concluzia că uleiul de lavandă are efect vizibil și rapid în cazul stărilor de anxietate și în scăderea pulsului, la pachet cu tratarea migrenelor, a insomniilor și a durerilor minore la nivel muscular.

Până acum, foarte multe cercetări s-au bazat pe efectele extractului de lavandă în aromaterapie, însă recent se promovează și se dovedește că lavanda poate fi administrată și în alte forme, precum cea a băuturilor naturale, dintre care limonada este un bun exemplu.

Iată cum se poate prepara limonada cu lavandă

  • 1 ceșcuță de miere naturală
  • 5 căni de apă plată sau de la robinet
  • Flori uscate de lavandă naturală sau, opțional, ulei de lavandă – cam o picătură pentru fiecare cană de apă
  • 6 lămâi

Se pune jumătate de cană de apă într-o tigaie sau oală și se lasă până fierbe, apoi se ia de pe foc. Se adaugă mierea și lavanda uscată și se lasă circa 20 de minute. Se pune amestecul într-o cană mare, adăugându-se apoi sucul lămâilor și apa rămasă. Se amestecă bine și se păstrează la frigider.