Suplimente inteligenteSuplimente pentru sănătate

Cum se administrează corect suplimentele de ginkgo biloba și ginseng

Alternative medicine tablets on a wooden spoon, green leaf.

Suplimentele alimentare pe bază de ginkgo biloba și ginseng sunt preferate de mulți români care, simțindu-se epuizați, caută o sursă naturală de energizare a organismului. Eliberate fără rețetă, aceste preparate naturiste trebuie administrate cu grijă, atrage atenția dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

Potrivit medicului Ruxandra Pleșea, suplimentele alimentare pe bază de ginkgo biloba sau ginseng nu se recomandă a fi administrate pe perioade lungi de timp, ci doar în cure scurte.

”Ginseng și ginkgo biloba sunt tonice, neurotrofe, adică hrănesc structurile sistemului nervos, produc vaso-dilatație, adică circulația sângelui la nivelul creierului este mult mai bună. În cure scurte și sub observația unui medic naturopat, aceste suplimente sunt binevenite. Un mic dejun sănătos, un prânz și o cină servită cu trei ore înainte de culcare, te ajută să te menții în formă. Avem nevoie și de o cină echilibrată pentru că, chiar și în timpul somnului consumăm energie, iar cele 3 mase pe zi și stilul de viață adoptat ne ajută să ne menținem un nivel energetic bun”, a declarat doctorul Pleșea în cadrul emisiunii Leac Bun de la România TV.

Pentru a afla ce alimente trebuie să consumăm dacă vrem să ne ”energizăm” în mod natural, vă invităm să urmăriți înregistrarea ”Leac Bun”, emisiune care se difuzează zilnic, de luni până vineri, de la ora 7:25, pe România TV.