Farmacia naturiiGhid practic de preparate naturisteRecomandăriSuplimente inteligente

Scăpați rapid de gripă și răceală urmând 7 sfaturi simple, naturale

CUM SCĂPAȚI RAPID DE GRIPĂ! Tocmai acum ați răcit, în ajun de sărbători. Când aveți atâta treabă de făcut și ați invitat și toată familia la masă. Cum scăpați rapid de viroza neplăcută care vă dă dureri de cap și de musculatură, aflați de la echipa LEACBUN.RO.

  1. O zi întreagă de repaus la pat și 2-3 dușuri fierbinți

Închideți ușa la baie și faceți un duș rapid și fierbinte, apa fierbinte și aburul creat va ajuta sinusurile și mucusul să se elimine, având efect de saună. Îmbrăcați pijamaua preferată și stați măcar 2 ore în pat, sorbind dintr-un ceai fierbinte antigripal. Puteți adăuga în el felii de ghimbir, lămâie sau portocală, toate sunt surse importante de vitamina C. Repetați procedeul, având grijă să vă alimentați corespunzător, chiar dacă nu simțiți că vă e foame. Indicat e să mâncați alimente grase, bogate în acizi grași.

2. Beți mai multe lichide ca de obicei

Și nu ne referim doar la apă. Alegeți cu încredere ceaiuri de plante sau fructe, sucuri naturale făcute în casă, lapte și alte lichide calde. Încercați să evitați cafeaua, alcoolul și băuturile carbogazoase.

3. Utilizați comprese calde cu ceai

Încercați să vă puneți pe piept, pe nas, pe gât și pe spate comprese cu ceai cald de mușețel sau tei. Va decongestiona căile nazale, va reduce din cantitatea de mucus și accesele de tusea vor apărea mai rar.

4. Folosiți cu încredere apa de mare 

Sunt zeci de sortimente de sprayuri și soluții cu apă de mare în farmacii și magazine naturale. Folosiți-le cu încredere, atât pentru copii, cât și pentru adulți, vor ajuta la o respirație mai bună și vor calma gâtul. Tot pentru gât recomandăm și tradiționala gargară cu sare, care deși pare banală își va dovedi eficiența de fiecare dată.

5. Mâncați supă condimentată

Sau măcar să o beți cu paiul, dacă gâtul nu vă lasă. Puteți alege supe chioare, dar fierbinți, în care ați adăugat condimente precum usturoi, piper, curry, care vor ajuta la desprinderea mucusului de pe pereții plămânilor și din gât.

6. Introduceți în camera în care dormiți un umidificator sau vaporizator

Dacă aerul e prea uscat în camera în care dormiți, tusea poate reveni pe fond alergic. Încercați să alegeți umidificatoare în care puteți adăga și uleiuri aromatice esențiale. Se pot dovedi de ajutor cele de eucalipt, arbore de ceai verde, salvie, lămâie, rozmarin, migdale. Pe acestea le poți folosi și pentru a masa locurile dureroase, afectate de febra gripei.

7. Dîn când în când, luați câte o linguriță de miere

Mierea este populară pentru combaterea durerilor de gât și a tusei. O lingură de miere înainte de culcare ameliorează simptomele și se poate încadra în categoria soluțiilor pe care copiii le iubesc. Puteți adăuga în lingura de miere și cătină uscată, scorțișoară pudră sau zeamă de lămâe, sunt puternic vitaminizante.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă