Remedii naturiste în dietăVIDEO

10 leacuri pe care le folosesc vedetele. Interviu cu Maria Andreea Vârlan

Până mai demult se prezenta publicului sub numele de Dayah Mari, apoi a luat decizia să se prezinte publicului cu numele său real: Maria Andreea. Ştiaţi că tânăra artistă a avut şansa să înregistreze o piesă în studioul rapperului american Eminem sau că însuşi Mark Bass – proprietarul studioului şi unul din producătorii lui Eminem – a remarcat-o şi i-a făcut o ofertă?

În prezent, Maria Andreea, se împarte între concerte şi studio. Iar din puţinul ei timp ne-a acordat şi nouă 15 minute pentru un interviu cu şi despre leacuri bune, pe care le foloseşte de când era mică şi pe care intenţionează să le folosească în continuare.

Leacbun.ro: Pariez că te lupţi cu stresul concertelor. Cum îl combaţi?
Maria Andreea: Eu am o viaţă agitată şi e clar că nici o zi nu seamănă cu altă, de aceea nu intervine niciodată monotonia în viaţă mea. Am zile când îmi place să dorm şi altele când alerg de la studio la eveniment . Dar de obicei atunci când am un concert, nu prea îmi ocup ziua cu altceva pentru că îmi place să mă pregătesc aşa cum trebuie de la ţinute, păr, machiaj la voce. Iar când e vorba de stress îl combat tot cu muzică. Şi înainte de concert dacă am emoţii, cant piese de-ale cântăreţelor mele preferate, nicicum de ale mele.

Leacbun.ro: Ce terapii alternative ai încercat şi au dat roade?
Maria Andreea: Ca terapie alternativă folosesc reflexoterapia. Am o prietenă foarte bună care este ca un medicament pentru mine.

Leacbun.ro: Ai încredere în farmacia naturii? La ce plante sau remedii din plante apelezi când ai anumite neplăceri?

Maria Andreea: Când mă doare măseaua am învăţat să-mi pun o bucăţică de usturoi pentru a ameliora durerea, iar când am dureri de cap îmi pun cartof crud, e şi relaxant şi îţi ia şi durerea. Mai ştiu de tratamentul cu hrean pentru sinuzită, l-a aplicat mama mea şi nu a mai avut probleme, dar şi de mâncatul cepei atunci când eşti răcit. De asemenea, când nu pot respiră îmi pun picături de lămâie în nas pentru căile repiratorii, şi folosesc miere pentru voce.

Leacbun.ro: Ştii de la mama ta vreun leac băbesc care să funcţioneze?
Maria Andreea: Da, de la bunica şi apoi de la mama. Când sunt răcită foarte tare îmi pun pleşcuţă caldă cu seu de oaie şi tărâţe pe piept pentru că să se desprindă tusea. Este foarte eficientă. Apoi mai este inhalaţia cu sare pe care o fac de fiecare dată când răcesc. Când eram mică nici nu luăm pastile. Şi tot pentru răceală, atunci când am febra, îmi pun şosete cu oţet.

Leacbun.ro: Ai prins în sfârşit o noapte liberă… vrei să dormi, dar nu poţi… Ce faci?

Maria Andreea: Nu prea se întâmplă să nu pot dormi. Sunt o norocoasă la capitolul asta. Dar dacă totuşi se întâmplă, citesc ceva sau mă uit la televizor că să-mi obosesc ochii şi în felul acesta adorm mai repede. Mă mai ajută şi o cană de lapte călduţ cu scorţişoară sau un ceai de tei cu lămâie.

Leacbun.ro: Ce tratamente de înfrumuseţare naturiste ai încercat?

Maria Andreea: Cea mai simplă e aceea cu ulei de măsline. Pentru par şi pentru faţă. Am o reţeta specială pentru demachiant care conţine apă minerală şi ulei de măsline pe care tot de la mama o ştiu. Ea are un ten de invidiat, la fel că şi bunica şi mătuşile mele, aşa că sper să le moştenesc şi eu. Apoi. atunci când am un eveniment important, înainte de a mă machia, îmi masez o jumătate de banană pe faţă în sens circular şi clătesc cu apă călduţă.

Leacbun.ro: Ce dietă ţii şi ce program de sport ai?

Maria Andreea: Nu ţin diete, mănânc tot ce-mi place. Îmi place să încerc diverse mâncăruri din diferite ţări. Sunt şi pofticioasă. Nu aş putea să ţin diete. Eu mănânc de toate şi organismul îşi ia ce are nevoie. Iar în ceea ce priveşte sportul, merg mult pe jos, mă relaxează…şi dansez, cel puţin jumătate de ora în fiecare zi.

Leacbun.ro: Foloseşti uleiuri esenţiale?

Maria Andreea: Doar pentru aromoterapie momentan.

Leacbun.ro: Cele mai comune remedii din plante de care ai auzit sunt:

Salvia pentru igienă bucală, şoc pentru tuşe, mentă pentru durerile de stomac, tei pentru somn şi dureri de cap, cimbrişor pentru căile respiratorii, sunătoare pentru digestie, păducel pentru inima, urzică pentru reumatism.

Leacbun.ro: Crezi că un stil de viaţă sănătos trebuie să includă şi medicină naturistă?

Maria Andreea: Cu siguranţă sunt foarte multe leacuri naturiste care trebuie incluse în stilul de viaţă. Ştim foarte bine că medicamentele fac bine într-un loc şi rău în altele, aşa că, eu cred că este bine să fie alternate. Că tot intrăm în sezonul rece, o răceală trece cu un paracetamol, dar alături de o inhalaţie.