Suplimente nutritiveSuplimente pentru frumusețeTerapii pentru frumusețe

SPIRULIN, crema românească ce tratează ACNEEA, PETELE de pe față și ALERGIILE TENULUI

crema cu spirulina

În frumuseţe, la fel ca în sănătate, spirulina are efect de purificare și detoxifiere. Este un excelent stimulent al regenerării celulelor pielii, fiind un ingredient pretios în produsele destinate îngrijirii pielii. Folosită extern – în creme și măști pentru îngrijirea tenului, spirulina este bio-activă: redă supleţea și elasticitatea pielii, întȃrzie apariţia ridurilor și încetinește procesul de îmbătrȃnire.

Cremele, măștile și tratamentele cosmetice pe bază de extract natural de spirulină acţionează intens asupra pielii, avȃnd și efect cicatrizant. Un exemplu este crema Spirulin, pe bază de extract total de Spirulina platensis, disponibilă atȃt în forma tradiţională, cȃt și la monodoze. Folosită sub formă de pulbere, în cremele și măștile faciale, spirulina atenuează petele și erupţiile alergice. În plus, datorită acidului gamalinoleic si fiocianinei, spirulina acţionează pozitiv și în cazul acneei”, explică Anca Daniela Raiciu, doctor în știinţe farmaceutice și director de marketing al companiei Hofigal.

anca_daniela_raiciu(1)

Anca Daniela Raiciu subliniază că, prin componentele mai sus amintite, produsele cu spirulină se normalizează schimbul ionic la nivel celular, se restabilesc legăturile celulare slăbite, se obţine acţiunea antioxidantă, se stimulează creşterea şi refacerea ţesuturilor afectate local (cum ar fi rănile uşoare, acneea juvenilă, eczemele datorate în principal utilizării neadecvate a detergenţilor sau produselor de curăţare a vaselor de bucătărie).

Prețul unei creme Spirulin, direct de pe site-ul producătorului, este de 7,94 de lei. Produsul se aplică după curăţirea prealabilă a pielii, în strat subţire, de 2 – 3 ori pe zi, sau mai des după caz.
Crema este integral absorbită la nivel cutanat şi nu necesită îndepărtarea ulterioară a surplusului.

Alte beneficii ale spirulinei

UNESCO descrie spirulina ca fiind alimentul ideal și ”cel mai complet al viitorului”.

”Nici nu este de mirare, pentru că această algă are nenumărate proprietăţi. Spirulina nu este o algă ca oricare alta, ci este acea algă care, din zecile de mii de specii existente, are cel mai mare conţinut de vitamine, microelemente, aminoacizi și fermenţi. Graţie conţinutului de vitamină E și de alţi antioxidanţi, spirulina întȃrzie îmbătrȃnirea, împiedicȃnd oxidarea acizilor grași esenţiali și formarea radicalilor liberi responsabili de procesul de îmbătrȃnire. Are, de asemenea, și rol cardioprotector, reglează tensiunea arterială, reduce colesterolul, menţine sănătatea ochilor, ajutȃnd la tratarea miopiei și a cataractei. Spirulina este recomandată pentru îmbunătăţirea memoriei și a capacităţii de concentrare, precum și în tratarea anemiei, protejează rinichii de efectele secundare ale medicamentelor folosite în diverse tratamente și poate chiar preveni apariţia celulelor canceroase”, mai spune directorul de marketing al Hofigal.

Foto: Frihoneysland.blogspot.com