RecomandăriTerapii pentru slăbitVIDEO

Revista presei cu Cătălina Buzdun-Rafailă: Ce trebuie să știi despre diete

Pentru a afla care sunt cele mai bune soluții de slăbit, dar și cele mai bune alimente care te ajută în procesul de pierdere a kilogramelor acumulate în exces, Leac Bun a stat de vorbă cu Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor-șef al revistei Tonica.

Cafeaua verde te scapă de kilogramele în plus

Cafeaua vede funcționează în dietele de slăbit,  cât este integrată într-un plan echilibrat, într-o alimentație sănătoasă și echilibrată.

”Cafeaua vede este cafeaua crudă, neprocesată, neprăjită, ci doar uscată. Acest tip de cafea are efecte benefice asupra sănătății noastre în general, asupra sistemului imunitar, asupra metabolismului, având o acțiune tonică, energizantă atât asupra metabolisimului, cât și asupra proceselor cognitive. Cu toate acestea, doctorii ne anunță că nu este bine să folosim cafea verde dacă avem probleme cu somnul, pentru că poate provoca insomnii”, a declarat pentru Leac Bun Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor-șef al revistei Tonica.

Topul alimentelor care te ajută să slăbești

Recent a fost publicat un studiu, ce a durat 4 ani și a avut ca scop realizarea unui top al alimentelor care te ajută să scapi de kilogramele în plus.

”Am găsit și un top al alimentelor care ne ajută să slăbim. Topul a fost realizat pe baza unui studiu care a durat 4 ani, un studiu făcut pe un eșantion de peste 130.000 de oameni. În acest studiu s-a demonstrat faptul că există într-adevăr o clasă de legume și de fructe indicate în dietele de slăbire. În această clasă intră: avocado, merele și perele, fructele de pădure, broccoli, conopida, varza de Bruxelles. În același studiu s-a demonstrat faptul că legumele care conțin foarte mult amidon, cum ar fi mazărea, cartofii sau fasolea ne îngrașă”, ne atenționează redactorul-șef al revistei Tonica.

Evită dietele restrictive!

Medicii specialiști în domeniul nutriției recomandă evitarea dietelor restrictive, care pot provoca grave dezechilibre metabolice.

”Se pare că aceste diete fac ravagii în metabolismul nostru după ce le-am ținut. De aici apar tot felul de dezechilibre, cum ar fi efectul yo-yo. Efectul de yo-yo înseamnă că, după o dietă extraordinar de restrictivă în care corpul nostru și-a consumat toate rezervele, în momentul în care începem să mâncăm, chiar și sănătos, corpul acumulează absolut toate caloriile. În schimb este recomandat să introducem în dieta de zi cu zi semințele de chia”, a explicat Cătălina, care sunt motivele pentru care trebuie să eviți dietele restrictive.

Meniul pentru o zi de dietă

Meniul pentru o zi de dietă a fost alcătuit de doctorul Ruxandra Pleșea, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.

”Dimineața începem cu micul dejun, care este format dintr-un ou fiert, o felie de pâine integrală sau o ceașcă de cereale integrale. Foarte important este ca, până în ora 10 să mâncăm minim un fruct, pentru că altfel corpul va simți nevoia de dulce mai târziu și nu este indicat. La orele prânzului ar fi bine să mâncăm un piept de pui la grătar sau o porție de pește dacă ne place, împreună cu o salată, fie ea de rucola sau o salată verde cu lămâie. La ora 17:00 trebuie să luăm a doua gustare, ce poate fi un pumn de migdale, un pumn de fructe oleaginoase sau un fruct. Seara, pentru cină este recomandat să mâncăm pește cu lămâie sau cu orez integral ”, a declarat pentru Leac Bun, Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor-șef al revistei Tonica.