Prof. univ. dr. Cristian Gheorghe se alătură echipei Neolife
Cancerul gastric este în creștere în unele țări din Uniunea Europeană din cauza populației emigrate. Pe de alta parte, două țări din UE, România și Portugalia, au o frecvență crescută a cancerului gastric, mult peste media europeană, fiind precumpănitori factorii de mediu – alimentația, apa, sol, fumat – infecției cu Helicobacter Pylori, dar și factorii genetici.
O diagnosticare târzie anulează șansele de succes în tratarea unei afecțiuni oncologice din sfera gastroenterologică, de aceea, pentru a fi depistat la timp, pacientul trebuie să-și facă investigații periodice.
”Gastroenterologia generează un număr extrem de ridicat de pacienți cu patologii dintre cele mai diverse, fapt pentru care suntem permanent preocupați ca paleta de servicii medicale a Neolife să fie permanent în linie cu cele mai avansate tehnologii și cea mai bună resursă profesională. În acest context avem onoarea să anunțăm că echipa noastră numără în rândurile sale pe domnul profesor universitar doctor Cristian Gheorghe, medic primar gastroenterologie și medicină internă, un profesionist cu o remarcabilă experiență și un palmares impresionant adunat de-a lungul timpului: membru și vicepreședinte al Comisiei de Gastroenterologie a Colegiului Medicilor din România, viitorul președinte al Societății Române de Endoscopie Digestivă, ex-președintele Asociației Române pentru Studiul Pancreasului, fost membru în conducerea Societății Europene de Endoscopie Digestivă, membru în numeroase alte societăți medicale din Europa și Statele Unite. Cariera sa numără premii importante pentru recunoașterea meritelor științifice, precum și apariții constante în publicații profesionale de înaltă valoare științifică. Însă cele mai importante constante sunt afecțiunea și respectul de care se bucură din partea pacienților săi. Suntem încântați că o valoare medicală precum cea reprezentată de prof. dr. Cristian Gheorghe, se va pune de aici înainte și la dispoziția pacienților Centrului Medical Neolife București”, declară Dr. Claudiu Tronciu, managerul general al Centrului Medical Neolife.
”Fiecare pacient este un univers în sine. De aceea, dintotdeauna, abordarea mea a fost holistică, fiind preocupat în primul rând să construiesc o relație de încredere cu pacientul, încredere care are un rol activ în procesul de diagnosticare, tratare și vindecare. Patologia digestivă se manifestă la absolut toate categoriile de vârstă și în funcție de stadiul bolii se pot lua, după caz, deciziile medicale cele mai corecte. Având în vedere modul agresiv în care înaintează unele cancere din sfera digestivă, mai ales cel de pancreas de exemplu, diagnosticarea precoce prin supraveghere la populația cu risc crescut neoplazic, rămâne cel mai important gest medical, singurul care poate ajuta la inițierea unui tratament cu o rată semnificativă de succes. Tot ce ai de făcut, dacă te regăsești în una dintre următoarele situații, este să vii de urgență la medic: simptome precum scădere ponderală nejustificată, dureri abdominale persistente, nocturne, dificultatea de a înghiți, vărsăturile cu alimente nedigerate în special, hemoragie digestivă, scaunele diareice zilnice, persistente săptămâni la rând sau constipație recent instalată, antecedente de cancer familial, polipi colonici în antecedente personale sau familiale, antecedente de cancer colonic personal sau în familie la rude de gradul întâi, sindroame de polipoză familială sau cancere familiale non polipozice, rectocolita ulcerohemoragică sau boala Crohn colonică etc. Am enumerat până acum persoanele simptomatice sau cu risc crescut neoplazic, dar o mențiune aparte pe care doresc s-o aduc la cunoștința publicului este aceea că orice persoană fără simptomele de alarmă menționate deja, care a trecut de 50 de ani, ar trebui să-și facă anual o ecografie abdominală și o colonoscopie, având in vedere ca neoplaziile colonice sunt dintre cele mai frecvente neoplazii digestive. Este un gest medical de respect față de sine, care-ți poate salva viața!”, a spus și prof. univ. dr. Cristian Gheorghe.
”Cu cât diagnosticul este mai precoce cu atât speranța de recuperare este mai mare! În acest context, Centrul Medical Neolife oferă oportunități complete de diagnostic și tratament printre care: consultații medicale de specialitate, endoscopii digestive superioare și inferioare cu prelevare de biopsii, polipectomie, teste Helicobacter Pylori etc. Tehnologia de ultimă oră pe care Centrul Medical Neolife o pune la dispoziția pacienților săi, permite diagnosticul precoce al oricăror modificări de pe mucoasa intestinală. Mă refer aici la cromoendoscopia virtuală, un tip de examinare ce crește șansa de recuperare a pacientului care s-a prezentat la medic încă din primele stadii. Abordarea integrată a pacientului cu patologie gastroenterologică în cadrul Centrului Medical Neolife și diagnosticarea timpurie, cresc șansele de recuperare, transformând speranțele de însănătoșire în certitudini.”, a concluzionat dr. Cristina Berteanu, director medical Neolife.