RecomandăriStil de viațăVIDEO

Nico: “Trebuie să învăţăm să ne ascultăm corpul”

La început de an, chiar şi vedetele îşi revizuiesc stilul de viaţă. Nico este una dintre artistele care are planuri mari atât în domeniul personal, cât şi pe plan personal. Artista a început 2016 cu o dietă sănătoasă, mai multe ore de sport şi lansarea unei noi piese denumită ”În locul tău”. Pentru a face faţă unei perioade agitate, Nico vrea să fie în cea mai bună formă fizică şi ne-a împărtăşit şi nouă câteva dintre trucurile sale.

LeacBun.ro: Ce dietă adopţi după perioada sărbătorilor bogate în răsfăţuri culinare?

Nico: Într-adevăr, am avut o perioadă de răsfăţ în timpul sărbătorilor de iarnă, când am gustat din toate preparatele tradiţionale. Totuşi, am degustat cu moderaţie şi iată că nu m-am îngrăşat niciun kilogram în această perioadă. Ba mai mult, în timpul postului am slăbit trei kilograme şi sunt foarte fericită că am reuşit să îmi păstrez greutatea.

După sărbători am intrat însă în ritmul meu normal în ceea ce priveşte alimentaţia. În aşa-zisă mea dietă, pun mare accent pe fructe şi legume. Mănânc multe salate, consum pește cel puţin de trei ori pe săptămână şi gătesc tot felul de ciorbiţe. În plus, sunt mândră pentru că am renunţat la dulce aproape definitiv.

“Consum frecvent ceaiuri pentru că au efect benefic asupra organismului”

LeacBun.ro: Ce obiceiuri sănătoase ţi-au intrat în rutină?

Nico: Curăţarea tenului este sfântă pentru mine, fac acest lucru în fiecare seară, chiar dacă m-am machiat sau nu, ştim cu toţii câte impurităţi se regăsesc în aer datorită poluării. Consum foarte multe ceaiuri: de salvie, coada-calului, mentă în combinaţie cu muşeţel, ceaiul de lămâie. Mi-am propus ca, în perioada următoare, să încerc să înlocuiesc cafeaua cu ceaiul negru.

LeacBun.ro: Care este secretul unei diete echilibrate?

Nico: Să mănânci cu măsură, asta pentru că nu se creează frustrări. În plus, trebuie să învăţăm să ne ascultăm corpul şi, dacă la un moment dat simte nevoia acută de dulce, să-i dăm ce cere. Un alt lucru pe care nu v-aş sfătui să îl transformaţi în obicei este consumul de alcool. Alcoolul înseamnă calorii în plus, tocmai de aceea eu consum doar un pahar de vin roşu pe zi, aşa cum recomandă chiar şi medicul.

“Fructele şi ciocolată amăruie mă energizează”

LeacBun.ro: Crezi în alimente-minune pentru sănătatea organismului?

Nico: În cazul meu, alimentele care au un efect extrem de energizant sunt fructele, îmi prepar mixuri diverse din fructe şi consider că sunt un fel de energie la pahar. Iar în momentele în care sunt extrem de lipsită de energie şi chiar am nevoie de un imbold, consum ciocolată amăruie. Îşi face efectul imediat şi este sănătoasă pentru organism.

LeacBun.ro: Ce fel de antreamente preferi? Câte ore de sport faci pe săptămână?

Nico: Prefer în general antrenamentele cardio, pentru că sunt o persoană extrem de energică. Aerobic, freestyle sunt orele la care merg. Deşi iau şi ore de pilates, mi se pare că trebuie să ai o musculatură foarte lucrată pentru a face faţă acestui antrenament. Până acum am mers de 2-3 ori pe săptămână la sală, dar vreau să merg de 5 ori anul acesta.

“În fiecare dimineaţă îmi fac masaj facial timp de 15 minute”

LeacBun.ro: Ce tratamente de înfrumuseţare preferi?

Nico: Folosesc foarte des ulei de măsline în combinaţie cu lămâie pentru ten şi decolteu. Pur şi simplu aplic cele două ingredient pe o dischetă demachiantă şi apoi fac un masaj pe ten şi decolteu. Este foarte important că mişcările să fie circulare, spre exemplu pornim de sub ochi până la coadă acestuia şi mai sus că să putem preveni ridurile. O mişcare similară, de la vârful nasului şi până la capătul frunţii se face pentru ridurile de expresie. În fiecare dimineaţă fac un sfert de oră masaj pe faţă şi gât.

Tot pentru ten, masca cu avocado este una dintre preferatele mele, iar pentru cearcăne, o lingură de oţel pusă în frigider la rece apoi aplicată sub ochi. Totuşi, cred că secretul unui ten sănătos sunt genele bune.

Text: Andreea Drăgan