Miezul de nucă, aliatul împotriva cancerului
Nucile, consumate zilnic, în stare pură, au proprietăţi şi calităţi terapeutice extrem de importante. Miezul de nucă este alimentul cel mai bogat în cupru şi zinc, conţine complexul de vitamine B1 şi B2, provitamina A, dar şi vitamina C, E, F, P cu o valoare nutritivă de 700 de kcal pentru 100 de grame. LEACBUN.RO vă ajută cu informații prețioase, pentru a beneficia de proprietățile benefice ale nucilor.
În 2015, un studiu olandez condus de Netherland Cohort, realizat pe un eșantion de 120.000 de persoane, anunța că un pumn de nuci consumat zilnic poate reduce riscul de bolicardiovasculare, gastrice, diabet și câteva forme de cancer. De asemenea, un studiu din 2013 realizat de cercetătorii de la Washington University School of Medicine, demonstra că fetițele care mănâncă cu regularitate nuci, au risc mai mic de a face cancer de sân la maturitate.
Iată de ce spunem că nucile sunt remedii naturist eficiente într-un spectru larg de boli:
Previn cancerul– miezul de nucă conţine antioxidanţi şi agenţi inflamatori ce ajută în prevenirea mai multor tipuri de cancer. Combinația de acizia graşi Omega-3, fitosterolii, melatonina şi carotenoizii din miezul de nucă reduc stresul, unul dintre factorii declanșatori pentru multe tipuri de cancer.
Cel mai sănătos tratament pentru inimă– miezul de nucă este bogat în antioxidanţi, reglează natural nivelul colesterolului din sânge şi tensiunea arterială. Cu un consum regulat de nuci proaspete vă întăriţi vasele de sânge şi în acelaşi timp reduceţi riscurile de a face atac de cord. După o masă bogată în grăsimi este indicat să consumaţi nuci pentru a atenua efectele negative ale combinațiilor hipercalorice. Specialiștii spun că 8 nuci pe zi ajută la menţinenerea arterelelor flexibile şi inima sănătoasă. De asemenea, cinci porţii de nuci verzi pe săptămână reduc riscul de a suferi o criză cardiacă subită.
Consumul de nuci tratează constipaţia– miezul de nucă prăjit poate combate infecţiile urinare şi poate fi un bun tratament împotriva tusei. Datorită conţinutului de vitamina B1, consumul de nuci ajută funcţionarea normală a sistemului nervos şi a musculaturii. O cură cu 20 de nuci pe zi reprezintă un tratament benefic pentru alergii şi psoriazis. Pentru a trata constipaţia aveţi nevoie de miezul de la patru nuci prăjite, câteva zile la rând.
Nucile stimulează memoria– nu degeaba forma miezului de nucă este asemănătoare cu forma creierului. Datorită conţinutului ridicat de zinc, nucile sunt utile împotriva tulburărilor sistemului nervos. Pentru a mări puterea de concentrare este indicat să consumaţi 10-15 nuci zilnic amestecate cu patru linguri de miere, timp de patru săptămâni.
Tratează reumatismul– nucile au o mare valoare energetică datorită conţinutului bogat de fier, calciu şi sulf, iar pentru a preveni instalarea reumatismului este indicat să introduceţi în alimentaţia zilnică miezul de la un pumn de nuci.
Vă ajută să slăbiți– în loc de gustări pline de calorii și nesănătoase, alegeți de fiecare dată, când simțiți nevoia de a ronțăi ceva, un pumn de nuci. Vor menține senzația de sațietate mult timpși vă veți bucura de toate beneficiile scrise mai sus.
Alte beneficii ale consumului regulat de miez de nucă
-Reglează somnul;
-Curăţă vasele de sânge;
-Detoxifică ficatul;
-Previne anemia;
-Previne afecţiunile cardiovasculare.
Cum păstraţi nucile proaspete pe timpul iernii
Nucile au nevoie de o cameră aerisită şi întunecoasă. Se păstrează într-un strat gros de 15-20 de cm primele două săptămâni, se țin mai aerisite pentru a evita mucegăirea. Puteţi păstra nucile timp de un an, iar dacă sunt depozitate corect veți beneficia de proprietățile lor nutritive tot timpul acesta.
Citește și Cătina – 20 de recomandări pentru sănătate
Text: Camelia Diaconu