Ghid practic de preparate naturiste

Află cum îți poți prepara loțiuni pentru curățarea tenului folosind doar ingrediente naturale!

Dacă până acum credeai că îngrijirea tenului nu poate fi altfel decât costisitoare, trebuie să știi că ingredientele din natură te pot ajuta să îți prepari și acasă o loțiune de curățare a tenului. Faţa ta poate radia de sănătate şi frumuseţe cu ajutorul unor metode eficiente de curăţare bazate pe ingrediente precum lavanda, glicerina, sucul de lămâie sau petalele de trandafir.

12717514_1737310156491598_2458405006508156887_n

Georgiana Trancă, specialist în estetică la Salonul Nomasvello a dezvăluit pentru Leac Bun, câteva rețete de loțiuni de curățare a tenului, ce au la bază diferite ingrediente naturale, soluții ce se pot adapta oricărui tip de ten.

Sucul de lămâie produce exfolierea celulelor moarte

”Fiecare tip de ten are nevoie de o îngrijire specială și îl putem curăța cu ajutorul plantelor, fructelor, ce se găsesc peste tot. Pentru ten avem o soluție rapidă, se amestecă ingredientele cu apă distilată sau cu apă plată și se aplică pe față, se lasă să se acționeze 5-10 minute și apoi se spală cu apă călduță. Dacă avem tenul normal folosim lavandă care curăța în profunzime, asociată cu glicerină. Dacă avem tenul gras, folosim de exemplu sucul de lămâie pentru că are proprietăți astringente, usucă pielea și produce exfolierea celulelor moarte. Dacă avem tenul uscat, este indicat să-l tratăm cu petale de trandafir, cu mușețel și din nou cu glicerină care are și proprietăți de hidratare intensivă”, a explicat specialistul în estetică.

Pentru tenul obosit aloe vera, mușețel, glicerină și vitamina E

Dacă ai tenul obosit, tern, lipsit de strălucire din cauza poluării, a dietei haotice și a substanțelor nocive din mediu trebuie să ști că există soluții naturiste și pentru acest tip de probleme.

”Chiar și de la schimbările bruște de temperatură pot apărea probleme cu tenul, din cauza dezechilibrelor care se produc. Această problemă poate fi rezolvată cu un gel de aloe vera, mușețel cu efect purificator și bineînțeles cu glicerină și vitamina E. Toate combinate cu apă, un ingredientul minune care curăță în profunzime tenul. Putem folosi apa distilată sau cea plată, cu care facem un amestec ce se lasă pe față și se elimină blând după 5-10 minute”, a mai spus Georgiana Trancă.

Specialistul în estetică a subliniat faptul că, aceste soluții naturiste pot fi folosite atât de doamne, cât și de domni. Aceste produse naturale sunt dedicate mai ales domnilor, pentru că doamnele au la îndemână trucuri de machiaj, dar domnii nu au decât pielea care trebuie să rămână sănătoasă și frumoasă pentru a avea un atuu în societate.

Se recomandă o vizită pe lună la salon

Primul pas către un ten curat este curățarea facială în profunzime. Aceste substanțe ”home-made” curăță tenul, dar la nivel superficial, așadar este recomandată o curățare lunară în profunzime la saloanele profesioniste.

”Acum există tehnologii inovatoare, cu ultrasunete, cu energie galvanică astfel încât să nu afecteze epiderma. Ideal ar fi să găsiți o soluție de echilibru între tratamentele de ten naturiste aplicate acasă și tratamentele de curățare a tenului efectuate la salon. Trebuie să vă lăsați pe mâna specialiștilor, pentru că este necesară și vizita la saloane, în primul rând pentru a știi ce tip de ten avem. Tenul se schimbă pe măsura îmbătrânirii pielii, pe măsură ce suntem expuși la factorii nocivi din mediu. Majoritatea problemelor apar atunci când tenul devine gras, atunci porii sunt încărcați, apar coșurile, apar punctele negre care trebuie tratate printr-un tratament de exfoliere a pielii”, a declarat pentru Leac Bun Georgiana Trancă, specilistul în estetică de la Salonul Nomasvello.

Text: Gabriela Gimbășanu