Farmacia naturiiGhid practic de preparate naturisteȘtiai că...Stil de viațăTerapii inteligenteTerapii pentru frumusețeUncategorized

Un păr frumos cu ajutorul nucilor

Nucile, fructe seci caracteristice dietei mediteranene, fluidizează fluxul sanguin, mențin într-o stare perfectă aspectul pielii și încetinesc procesul îmbătrânirii. În plus, nucile au proprietăți benefice în menținerea sănătății părului. Acest lucru se datorează faptului că nucile conțin  fier și zinc, două minerale care împreună contribuie la întărirea rădăcinii părului, la accelerarea ritmului de creștere și conferă strălucire podoabei capilare.

Infuzia de frunze de nuc, un veritabil tonic capilar

Fitoterapia recomandă diverse tonice capilare care duc la întărirea rădăcinii firului de păr, regenerarea lui și obținerea de reflexe brune. Una din cele mai eficiente metode este infuzia din 50 g de frunze de nuc mărunțite peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se acoperă și se ține așa 20-25 de minute, după care se strecoară. Cu soluția obținută se spală pe tot capul, după ce în prealabil, părul a fost spălat cu șampon și bine clătit. Pentru colorarea părului în nuanțe închise se face decoct din 100 g de frunze de nuc mărunțite sau coaja verde de nucă la un litru de apă. Se fierb 20-30 de minute. Se lasă la răcit, iar cu soluția obținută se tamponează părul.

Text: Alina Lupa