Farmacia naturiiTerapii pentru frumusețeTerapii pentru sănătateTerapii pentru slăbit

SCORȚIȘOARA- proprietăți și tratamente benefice

Comercializată sub formă de batoane, măcinată sau ulei esenţial, scorţişoara are numeroase indicații terapeutice. Citiți despre acestea pe larg, într-un nou articol marca LEACBUN.RO.

Scorţişoara conţine calciu, fier, vitamina A şi C, carbohidraţi, proteine, grăsime, fibre, nutrienţi ce oferă calităţi terapeutice remarcabile:

Accelerează metabolismul

Datorită gustului astringent dar uşor dulce, scorţişoara contribuie la arderea rapidă a celulelor adipoase, accelerează digestia grăsimilor stimulând activitatea tripsinei, enzima ce se ocupă cu descompunerea proteinelor în intestinul subţire.

Are proprietăţi antivirale şi antimicrobiene

Ajută la întărirea sistemului imunitar, reduce semnificativ riscul apariției răcelilor. Uleiul esențial de scorțișoară omoară microbii, fiind eficient chiar şi asupra celor rezistenti la antibiotice. Este perfect pentru tratarea gripei, răcelilor sau guturaiului. O picătură din ulei de scorțișoară, de trei ori pe zi, în puţină miere de albine, are efect rapid.

Scorțișoara e bună și în tratamente faciale

Datorită conţinutului bogat de oxidanţi, scorţişoara luptă împotriva îmbătrânirii pielii şi îi redă frumuseţea. Doamnele pot încerca să folosească un scrub natural pentru exfolierea tenului preparat din 2 linguri scorțișoară, o lingură zahăr tos și apă. Masca dulce va curăța în mod natural pielea și va îndepărta mizeria din profunzime, împreună cu punctele negre de la suprafață.

Stimulează memoria și atenția

Datorită conținutului  bogat în cinemaldehide, acetat și alcool de cinamil, scorțișoara ajută la stimularea unor zone din creier, responsabile cu memoria și atenția. Pe de altă parte, cercetătorii americani au concluzionat într-un studiu că antioxidanții din compoziția scorțișoarei luptă împotriva bolii Alzheimer, cancerului, diabetului și a bolii Parkinson.

Tratamente eficiente cu scorțișoară

Pentru infecții urinare

Puneți două linguri de scorțișoară pudră și o linguriță de miere într-un pahar de apă călduță și beți de 3 ori pe zi. Acest tratament va distruge germenii din vezica urinară.

Pentru căderea părului

Înainte de fiecare spălare a părului faceți o mască din ulei de măsline, lămâie și două linguri de scorțișoară pe care o aplicați pe păr, de la rădăcină, și o țineți 15 minute. Firul de păr se va revigora, va arăta mai sănătos, și după o cură de o lună, nu se va mai rupe așa de ușor.

Pentru acnee

Aplicați seară de seară, după demachiere și tonifiere, o pastă făcută din crema hidratantă preferată și o linguriță de miere. Masați bine pielea și apoi spălați cu apă călduță.

Pentru durerile menstruale

Aplicați comprese cu apă călduță și scorțișoară atunci când aveți dureri la menstruație. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, scorțișoara le va calma.

Citește și Durerea în gât: cauze și tratamente naturiste

Text: Camelia Diaconu