Bun sau rău pentru sănătateFarmacia naturiiRecomandăriȘtiai că...Stil de viațăTerapii pentru sănătateUncategorizedVIDEO

Revista presei cu Cătălina Buzdun-Rafailă. Să învățăm cum să prevenim bolile dermatologice de sezon

 

În sezonul rece corpul nostru nu este expus doar virozelor de sezon, care apar ca urmare a scăderii temperaturi, dar pielea, cel mai mare organ al corpului uman este expusă factorilor externi: vânt, ger sau ploaie. Această expunere are efecte negative asupra pielii, sensibilizând-o în fața infecților și bolilor dermatologice. În sezonul rece riscul declanșării bolilor dermatologice crește alarmant de mult și poate afecta pe oricine.

Săptămânal, în fiecare vineri, de la 7:20, pe România TV, Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor-șef revista Tonica, este invitată în platoul Leac Bun pentru a ne recomanda cele mai bune articole de sănătate naturistă din mass-media.

Fără produse cosmetice cu alcool sau parfum!

În sezonul rece nu este suficient să ne îmbrăcăm gros pentru a ne proteja piele de posibilitatea apariției unor afecțiuni dermatologice, dar trebuie să ne adaptăm produsele cosmetice pe care le folosim, în funcție de sezonul pe care pielea noastră îl traversează.

”Vrema rece cu factorii externi de afară: ger, vânt, ploaie, agravează orice afecțiune dermatologică. Există pași specifici, esențiali, pe care trebuie să-i urmăm pentru a avea un ten sănătos și frumos. În primul rând ar trebui să avem grijă la produsele cosmetice. Nu trebuie să folosim produse cosmetice cu alcool sau cu parfum pentru că ele dăunează grav tenului, mai ales în sezonul rece. Cea de-a doua regulă pe care trebuie să o respectăm este cea a somnului. Nu trebuie neglijate cele 8 ore de somn niciodată”, a declarat pentru Leac Bun, Cătălina Buzdun-Rafailă, redactor-șef revista Tonica.

Pielea are nevoie de vitaminele A, D și E

În afara cosmeticelor pe care alegem să le folosim în această perioadă, la fel de importantă este și alimentația, pentru a avea grijă de sănătatea pielii noastre.

”Alimentația este foarte importantă, mai ales că în această perioadă avem un deficit de vitamine. Trebuie să ne luăm vitaminele A, D și E care sunt foarte importante pentru ten din fructe oleaginoase: nuci, arahide, apoi măslinele sunt foarte utile în această perioadă, uleiurile vegetale, deoarece conțin vitamina E, avocado. Toate sunt importante pentru menținerea unui ten sănătos, inclusiv fructele care au vitamina C: lămâia, portocala, mandarina. Hidratarea este foarte importantă, trebuie să bem cei doi litri de apă pe zi, fără nicio excepție. Trebuie să ne hidratăm și din exterior cu creme specifice, hidratante, emoliente. Fie că vorbim despre bărbați, fie că vorbim despre femei”, ne recomandă redactorul-șef Tonica.

Îmbrăcăminte adecvată

În sezonul rece este recomandat să alegem să îmbrăcăm haine cât mai groase, dar care să nu treacă peste nivelul nostru de confort.

”Trebuie să ne alegem haine adecvate pentru sezonul rece. Trebuie să ne protejăm mâinile cu mânuși, gâtul cu fular și cu eșarfe, iar pe față întodeauna cremă cu protecție solară”, a adăugat Cătălina Buzdun-Rafailă.

Mușețelul, bun pentru probleme dermatologice

Mușețelul este foarte bun pentru această perioadă a anului, pentru că are proprietăți dezinfectante, emoliente, cicatrizante este un adevărat remediu curativ pentru pielea noastră.

”Mușețelul este bun în orice formă, fie că bem un ceai de mușețel, fie că aplicăm cataplasme cu ceai de mușetel, facem o tinctură de mușețel, acesta este extraordinar de bun pentru ten și are o paletă largă de aplicație”, ne recomandă redactorul șef al revistei Tonica.

Plante care ne ajută în tratarea problemelor pielii

Sunt foarte multe plante care ne ajută în problemele dermatologice, fie că vorbim despre accnee, fie că vorbim despre ten sensibil sau intolerant.

”De exemplu pentru tenul sensibil este foarte indicat ceaiul și cataplasmele din coada-șoricelului. Sunt foarte bune și ceaiurile de nalbă sau de sunătoare. Este indicat chair și ceaiul de afine pentru că este plin de antioxidanți”, a declarat pentru Leac Bun, redactorul șef Tonica, Cătălina Buzdun-Rafailă.

Text: Gabriela Gimbășanu