Ghid practic de preparate naturisteTerapii pentru frumusețeUncategorized

Remedii naturiste pentru ochii umflați

Lipsa de hidratare, alimentaţia nesănătoasă, retenţia de fluide sunt doar caţiva dintre factorii ce afectează tenul și pielea din zona ochilor. Iată tratamentele naturiste pentru ochi umflați, recomandate de către echipa LEACBUN.RO!

De ce avem ochii umflați

Acest fenomen implică mai mulţi factori, de natură internă sau externă. De cele mai multe ori după o noapte lungă, cu puţine ore de somn, este inevitabil să nu apară semne la nivelul ochilor: cearcăne, pungi sau pleoape umflate. Un alt motiv pentru care ochii pot fi obosiţi, umflaţi şi iritaţi sunt orele în exces petrecute în faţa calculatorului și chiar produsele cosmetice pe care le folosiţi. Mai mult decât atât, există și afecțiuni care duc la retenţia de lichide, iar aceasta se manifestă nu doar la nivelul mâinilor sau al picioarelor, ci și la nivelul feței.

Remedii pentru ochi umflaţi

Aplicați deasupra ochilor pliculeţe de ceai

Ceaiul de mușeţel, ceaiul verde și ceaiul negru conţin antioxidanţi puternici, care au efect calmant asupra ochilor iritaţi. Puneţi două pliculeţe de ceai să fiarbă pentru câteva minute, lăsaţi să se răcească şi în timp ce staţi culcat lăsaţi să acţioneze timp de 10-15 minute. Puteţi repeta procesul ori de câte ori simţiti nevoia.

Masați zona afectată cu Aloe Vera

Planta de aloe conţine antioxidanţi şi vitamina E, având efect de calmare şi hidratare. Dacă aveţi frunze proaspete, puteţi să le desfaceţi pentru a folosi gelul din interior, dacă nu, puteţi folosi şi un gel calmant pe bază de aloe vera. Masaţi zona ochilor zilnic şi veţi îmbunătăţi circulaţia sanguină la nivelul acestei zone.

Cataplasme cu felii de castravete

Cu siguranță ați auzit de tratamentul cu felii de castravete. Dar l-ați încercat? Cu peste 90% apă și un cocktail energizant de vitamine și minerale, castravetele are efect cicatrizant și antiinflamator. Puteți apela și la sucul din castravete, care acţionează ca un astringent, dacă este lăsat să acţioneze pe zona cu probleme minimum 15 minute.

Folosiți regulat apă de trandafiri

Apa de trandafiri conţine vitaminele A şi C şi are proprietăţi antiinflamatorii. Dacă doriți un produs homemade, nimic mai simplu! Aveți nevoie de 500 grame petale proaspete de trandafiri, 30 g sare, 1/2 litru apă distilată. Zdrobiți petalele, puneţi la fiert apa şi adăugaţi petalele de trandafir, lăsaţi să fiarbă acoperite cu un capac până când petalele îşi vor pierde din culoare și apoi strecurați până rămâne apa curată. Păstraţi apa într-un loc răcoros 5 zile și apoi o puteți utiliza.

Masca de albuş de ou

Albușul de ou se poate dovedi eficient în acest caz, datorită proteinelor conținute și a sursei de seleniu. Cum faceți masca? Folosiţi două albuşuri de ou pe care să le mixați până obţineţi o pastă consistentă. Aplicaţi amestecul cu o pensulă de fond de ten, lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute şi clătiţi, aplicând apoi o cremă intens hidratantă.

Pentru a păstra sănătatea pielii din zona ochilor aveți grijă să luaţi în calcul şi alţi factori, cum ar fi: hidratarea suficientă, evitarea stresului, limitarea produselor de make-up, demachierea eficientă, evitarea sării și a alimentelor sărate.

Citește și Cum scapi de iritațiile pielii cu produse naturiste

Text: Camelia Diaconu