Farmacia naturiiRecomandarea specialistuluiTerapii pentru sănătate

Plante care ajută la regenerarea ficatului

Ficatul este responsabil pentru metabolizarea glucozei şi sintetizarea diferitelor lipide. Spre deosebire de alte organe ale corpului, ficatul este capabil să se regenereze cu ajutorul unei diete mai stricte, a medicamentelor și a suplimentelor recomandate de specialiști.

Ce facem atunci când ficatul nu funcţionează în parametri normali?

Ficatul este un organ care se ocupă de desfacerea alimentelor în componente cât mai simple pentru a putea fi mai asimilabil, tot ce înghiţim trece, de fapt, prin ficat pentru transformare, şi prin rinichi pentru eliminare.

„Cel mai uşor truc la care am putea apela este un mix între ştiinţă şi religie, respectiv ar fi bine să ţinem post. Ideea de bază este că, din păcate, este foarte dificil să stai să măsori sau să cântăreşti alimentele şi de multe ori nu reuşeşti să menții proporţiile în mod corect. Fără discuţie greşim, suntem oameni, dar dacă ne facem un obicei din a evita un anumit tip de aliment în timpul săptămânii, atunci ar fi mult mai simplu”, a declarat pentru LEACBUN.ro Dr. Laurenţiu Petre, medic specialist Medicină de familie.

Cum regenerăm funcţiile vitale ale ficatului

Atunci când vine vorba despre protecţia ficatului, trebuie să avem un echilibru în administrarea medicamentelor de tip hepatoprotector şi să ţinem cont de perioadele cât mai bogate din punct de vedere caloric.

„În ceea ce priveşte regenerarea ficatului, există o gamă variată de hepatoprotectoare indicate dar, la fel ca orice altă substanţă pe care o înghiţim, trebuie să ţinem cont de administrarea acestora. Consumarea protecţiei pentru ficat nu prezinte efecte adverse importante, care să ne afecteze sănătatea”, conchide specialistul LEACBUN.ro, dr. Laurenţiu Petre.

Plante și remedii naturiste de ajutor în diverse afecțiuni ale ficatului

  • Decoctul de ciulin. Se prepară dintr-o linguriță de semințe zdrobite la o cană cu apă clocotită, se lasă să dea în clocot, mai apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi.
  • Ceaiul de armurariu. Este un foarte bun hepatoprotector, o sursă de silimarină recomandată în insuficiențe hepatice, ciroze hepatice, intoxicații sau hepatite.
  • Sucul de cătină Sucul proaspăt obținut, prin zdrobirea fructelor proaspăt culese este util în dieta hepatitei și a cirozei hepatice.
  • Cafeaua de cicoare. Stimulează digestia, protejează ficatul și ajută la detoxifierea organismului.
  • Salata de sfeclă roşie. Sfecla roșie ste bogată în flavonoizi care îmbunătăţesc funcţiile hepatice. Poate fi consumată în stare crudă, în diverse combinaţii de salate, sau ca suc proaspăt stors, diluat cu puţină apă.

Citește și   Șapte alimente pentru curățarea ficatului

Text: Camelia Diaconu