Recomandarea specialistuluiRecomandăriRemedii naturiste în dietăȘtiai că...Stil de viațăTerapii pentru slăbitUncategorizedVIDEO

Medicul specialist George Vasilescu ne învață cum să scăpăm de kilogramele în plus

Zilele sunt mai scurte, frigul ne împiedică să facem mișcare în aer liber, mesele de sărbători și-au pus amprenta… începem să acumulăm kilograme în plus, dar suntem și în căutarea unor soluții pentru a slăbi rapid, după 1 Ianuarie.

Cele mai la îndemână sunt dietele restrictive, care, pe termen lung nu fac altceva decât să creze complicații medicale, atât la nivel de metabolism, cât și în ceea ce privește dezechilibre ale sistemului endocrin.

Pentru a afla care sunt plantele care ne ajută să slăbim, dar și cum trebuie să abordăm posibilitatea de a scăpa de kilogramele în plus, Leac Bun a stat de vorbă cu George Vasilescu, medic primar ginecolog și specialist în medicină anti-aging, care ne-a explicat motivul pentru care nu consideră dietele drastice o soluție utilă pentru a slăbi.

Înainte să slăbim, trebuie să descoperim cauzele kilogramelor în plus

Înainte de a vedea ce este de făcut pentru a slăbi, trebuie mai întâi să vedem care sunt cauzele care ne-au făcut să acumulăm kilograme în plus.

”Descoperind aceste cauze, putem să dăm jos mult mai repede kilogramele acumulate în exces. Dacă ne referim la ce avem de făcut, pentru a scădea în greutate, în primul rând trebuie să adoptăm un stil de viață și nu o dietă, pentru că eu nu cred în diete. Dieta este foarte bună pe termen scurt și este dăunătoare pe termen lung pentru că persoana respectivă poate să revină la greutatea inițială”, a declarat pentru Leac Bun George Vasilescu, medic specialist.

Plantele care ne ajută să slăbim

Plantele care oferă cele mai bune rezultate în lupta cu kilogramele acumulate în exces sunt: chia, extractul de cafea verde și extractul de rădăcină de lemn dulce.

Semințele de chia sunt recunoscute la nivel mondial ca având un efect foarte bun, asupra instalării senzației de sațietate și chiar poate să suplinească o masă într-o zi. Alături de acest preparat care este foarte cunoscut, mai există și extractul din cafea verde, care duce la o stare de sațietate și la diminuarea poftei de mâncare. De asemenea mai avem și extractul din rădăcină de lemn dulce care are efecte deosebite în lupta cu kilogramele în plus”, ne-a vorbit medicul specialist, despre plantele care ne ajută să dăm jos kilogramele acumulate.

Procesul de slăbire se desfășoară în etape

Nu putem să scoatem toată alimentația într-o singură zi și să consumăm numai plante în ideea de a pierde kilogramele acumulate.

”Dacă eliminăm alimentația și conumăm numai plante, totul dintr-o dată, întradevăr putem slăbi chiar și mai devreme de trei luni, dar cu consecințe negative asupra sistemului metabolic, sistemului endocrin sau asupra stării de bine, pentru că alimentația duce la stare de bine”, a adăugat specialistul.

Trebuie să mâncăm 80% fructe și legume și să facem mișcare

Fructele și legumele trebuie să constituie 80% din alimentația unei persoane care vrea să scape de kilogramele acumulate în exces, iar celelalte alimente doar 20%.

”Mișcarea este foarte importantă atunci când vine vorba de un proces îndelungat de slăbire. În plus medicina vine și cu o serie de tehnologii, care sunt foarte importante și pe care trebuie să le amintim. Pentru că suntem mereu foarte ocupații și nu avem timp să mergem la o sală pentru a face mișcare, medicina a venit cu ceva ce poartă numele de masaj pasiv cu role, care dă rezultate foarte bune, mai ales pe zonele adipoase localizate. De asemenea, putem amintii tratamentul cu radiofrecvență monopolară și bipolară care funcționează foarte bine pe adipozitățile localizate. De obicei, când apare un fenomen de îngrășare, nu apare peste tot, uniform, de obicei, o parte a corpului, cum ar fi abdomenul sau coapsele au de suferit din acest punct de vedere. În aceste cazuri tehnologia medicală este foarte importantă”, a declarat pentru Leac Bun, medicul George Vasilescu.

Text: Gabriela Gimbășanu