Farmacia naturiiStil de viațăUncategorizedVIDEO

Interviu cu sportivul Călin Novăcescu despre STRES, SĂNĂTATE, SPORT

Oamenii care fac performanţă sunt mai mereu în atenţia publicului. De cele mai multe ori ei par însă personaje de neatins, care îşi întrec limitele, lucru pe care nu îl putem spune despre majoritatea dintre noi. Totuşi, nu trebuie să uităm faptul că noi toţi avem acelaşi bagaj genetic cu aceşti performeri şi astfel le putem lua exemplul de viaţă. Călin Novăcescu este fără doar şi poate un om de performanţă, a cărui poveste merită ascultată, la fel cum merită ascultate şi sfaturile sale privind alimentaţia şi sportul. Iată câteva păreri ale antrenorului care a schimbat nu numai viaţa sa, ci şi a altor persoane care şi-au dorit să trăiască sănătos.

Leacbun.ro: Ce ai învăţat, ca şi principii de viaţă sănătoasă, în Coreea de Sud?

Călin Novăcescu: ORDINE, DISCIPLINĂ, PUNCTUALITATE, SERIOZITATE. La asta s-ar rezuma învăţăturile din Coreea de Sud. Am mai înţeles că mâncarea pe care o consumăm trebuie să ne hrănească organismul şi să îi ofere energia zilnică de care are nevoie, iar sportul, sub orice formă (chiar şi o simplă plimbare prin parc), trebuie să devină un obicei după o zi obositoare la muncă, întrucât ne ajută să scăpăm de stresul acumulat pe parcursul zilei. Coreeni au un bun şi frumos obicei: seara, trotuarele sunt pline de oameni care ies din casă, în jurul orelor 21-22, pentru a face sport, pentru a se plimba, a medita, şi nu neapărat la un nivel de performanţă, ci doar pentru a scapa de oboseală şi de stres.

Leacbun.ro: Cum s-a născut deviza „Călin Novacescu – 100% natural”?

Călin Novăcescu: Din dorinţa de a promova un sport curat şi un mod de viaţă sănătos, din dorinţa de a arăta că se poate face performanţă şi fără a apela la anumite substanţe care, în timp, ne pot afecta sănătatea.

„Am învăţat să îmi ascult corpul, să-l respect şi să-l înţeleg”

Leacbun.ro: Care este secretul transformărilor prin care organismul tău poate trece în termen record?

Călin Novăcescu: Pentru mine, totul acum pare o joacă, întrucât după atâţia ani de muncă am învăţat să îmi ascult corpul, să-l respect şi să-l înţeleg. Mai exact, disciplina, alimentaţia corectă şi gândirea pozitivă ne ajută să depăşim cele mai multe obstacole. Organismul nostru nu este pretenţios, se mulţumeşte cu puţin când este vorba de hrană, de preferat cât mai puţin procesată termic, exerciţiu fizic şi odihnă. Mă hrănesc cu ceea ce îmi dă natura şi nu industria. Învaţă să îţi educi creierul şi atunci organismul va deveni sclavul tău!

„Orezul este pentru mine un aliment minune”

Leacbun.ro: Există un aliment-minune pe care îl consumi în mod regulat?

Călin Novăcescu: Orezul este pentru mine un aliment minune, pe care îl consum zilnic. Este alimentul care m-a salvat în Coreea. De ce spun asta? Pentru că în Coreea există anumite obiceiuri alimentare la care nu oricine poate adera.

Leacbun.ro: Ce părere ai despre suplimentele naturale din plante? Ce ne recomanzi în acest sens?

Călin Novăcescu: Eu, sincer, nu consum suplimente, fie ele chiar şi naturale. Mă hrănesc cu ceea ce îmi da natura şi nu industria. Ceea ce recomand eu este: hrană vie, crudă, mai precis, fructele şi legumele.

Leacbun.ro: Cum îţi întăreşti sistemul imunitar în această perioada?

Călin Novăcescu: Natural, consumând fructe şi legume crude. Dar, să nu uităm şi de sport, şi el ne întăreşte organismul.

Leacbun.ro: Ai renunţat la carne, cu ce înlocuieşti acest aliment?

Călin Novăcescu: Cu proteină vegetală: ciuperci, năut, linte, mazăre, fasole, etc.

„Cred în efectele benefice ale ceaiurilor”

Leacbun.ro: Crezi în importanța ceaiurilor pentru organism?

Călin Novăcescu: Cred în efectele benefice ale ceaiurilor. Prefer plantele şi fructele uscate, nu cele ambalate, gen pliculeţe. Iar preparatul ceaiului este cât mai simplu, peste plante torn apă fierbinte, iar după cca. 3 minute îl strecor şi îl consum simplu, neîndulcit.

Text: Andreea Drăgan

Foto: Facebook