Farmacia naturiiRecomandarea specialistuluiUncategorized

Iată cum scapi de respiraţia urât mirositoare!

Respiraţia urât mirositoare (denumită medical halenă) nu este numai o problemă socială pe care o avem în raport cu ceilalţi, este şi o problemă medicală serioasă pe care ar trebui să o avem în vedere şi să o ţinem sub tratament. Sigur, e neplăcut, frustrant, supărător să-ţi miroasă gură, însă este şi mai grav dacă nu afli motivul real al acestui efect.

“Motivele care determină instalarea halenei sunt multiple. Fie că vorbim despre o alimentaţie inadecvată: mezeluri, cafea, tutun, usturoi, ceapă; despre o igienă inadecvată, probleme dentare sau chiar digestive, sigur… în acest context nu ne miră apariţia acestei neplăceri. Odată instalată, halena trebuie investigată, determinată cauza, tratată şi înlăturată”, explică medicul stomatolog dr. Ligia Muntianu.

Terapiile naturiste au câteva soluţii eficiente care ne ajută să eliminăm problema respiraţiei urât mirositoare. “Sigur, există o sumedenie de plante pe care le putem consuma, chiar şi ceaiuri, care ne ajută să eliminăm respiraţia urât mirositoate. Sfatul meu este să investigăm cauza şi să o eliminăm, până atunci, însă, iată cum ne pot ajuta plantele să scăpăm de respiraţia urât mirositoare:

  1. Gargară cu plante medicinale

Salvia, gălbenelele sau răşina de iarbă de smirnă pot fi folosite pentru pregătirea unei ape de gură extrem de eficiente. Dacă faci gargară de 4 ori pe zi cu această soluţie, efectele vor fi îmbucurătoare.

  1. Mestecă pătrunjel!

Clorofila, găsită în cantităţi importante în pătrunjel, este un adevărat odorizant al respiraţiei. Mestecaţi câteva frunzuliţe de fiecare dată când se instalează această problemă.Puteţi să faceţi şi suc verde de pătrunjel pe care să-l beţi în locul sucului de portocale de dimineaţă.

  1. Seminţe și condimente

Dacă aţi mâncat ceva condimentat sau dacă aveţi o zi proastă, puteţi să mestecaţi seminţe de fenicul, cuişoare sau anason. Veţi observa instant cum se ameliorează halena.

  1. Bicarbonat de sodiu

În magazinele naturiste, există şi paste de dinţi pe bază de bicarbonat de sodiu, ingredient foarte eficient în lupta cu mirosul urât, care poate fi folosit şi în stare pură pentru curăţarea dinţilor şi a limbii, zilnic”, afirmă Dr. Laura Velicu, specialist medicină naturistă.

Text: Ileana Voicu Ghinea

Foto: Shutterstock