Studiu nou: Fructele şi legumele care într-adevăr ajută la slăbit
Nu mai aveţi nevoie de studii care să vă anunțe că produsele proaspete sunt mai sănătoase decât cele procesate, mai ales dacă încercaţi să reduceţi din kilogramele acumulate.
Şi totuşi, noi cercetări date publicităţii, în care au fost urmărite obiceiurile alimentare a 133.000 de persoane şi greutatea lor, timp de patru ani, au confirmat că mărirea aportului zilnic de legume şi fructe vă poate ajuta să vă menţineţi greutatea, sau chiar să o reduceţi, dacă aveţi un plan de alimentaţie echilibrat.
Studiul, publicat în PLOS Medicine, declară că alegerile alimentare pe care le faceţi pot avea un impact semnificativ în greutatea dumneavoastră și exemplifică pe larg, cu atestări din cadrul cercetărilor.
În cadrul studiului, persoanele care au câştigat cel mai puţin în greutate au fost cele care au mâncat mai multe din următoarele alimente, care au un conţinut ridicat de fibre şi indice glicemic scăzut, două caracteristici care ajută la menţinerea stării de saţietate:
-
Fructe de pădure
-
Mere şi pere
-
Tofu şi soia
-
Conopidă
-
Avocado
-
Portocale
-
Varză de Bruxelles
-
Broccoli
-
Fasole verde
-
Morcovi
-
Ardei
Între timp, oamenii care au luat rapid în greutate s-au identificat că fiind cei cu un consum crescut de porumb, mazăre şi cartofi – toate fiind legume care conţin amidon.
În acest caz, noua listă de cumpărături pentru dieta de început de an vă aşteaptă!
Text: Alina Lupa