Farmacia naturiiGhid practic de preparate naturisteRecomandarea specialistuluiRecomandăriȘtiai că...Stil de viațăTotul despre planteUncategorizedVIDEO

Depresia de sărbători poate fi tratată cu ajutorul plantelor

Este ştiut faptul că în perioada sărbătorilor, depresia se instalează mult mai rapid şi parcă mai puternic în rândul oamenilor. Fie că vorbim despre nemulţumiri de ordin financiar sau de ordin sentimental, depresia face multe victime şi, de multe ori, din păcate situaţia este ireversibilă. Pentru că suntem interesaţi de sănătatea dumneavoastră înainte de orice, am stat de vorba cu specialistul naturopat Laura Velicu, persoana indicată pentru recomandări vizavi de posibilele tratamente naturiste care să trateze depresia.

“Se ştie deja că cele mai multe tentative de suicid apar, de cele mai multe ori, în preajma sărbătorilor. Depresia se instalează mult mai agresiv şi este determinată de starea euforică din jur, de fericirea celor care sunt implicaţi în relaţii, celor care petrec cu familia lor. De cele mai multe ori, pentru depresiv, starea de fericire a celor din jur devine enervantă, acesta dorindu-şi, mai degrabă, să o înlocuiască cu o stare de linişte, de confort. Atunci când îi vede pe toţi fericiţi, depresivul îşi doreşte şi mai mult să se adâncească în propria singurătate, izolare sau neputinţă”, explică psihoterapeutul Lena Rusti.

Mai afectate de această depresie de sărbători sunt femeile, pe care adesea le auzim că se plâng de dureri de cap, nervozitate, insomnie.

Ce este de făcut?

Sigur, nu ne putem adânci în această tristeţe, nu ne putem izola şi mai tare, ce putem face este să încercăm să trecem peste această situaţie. De multe ori nu reuşim acest lucru singuri sau numai cu ajutorul psihoterapeutului, iar un ajutor de nădejde ar putea fi plantele, aceste surse nesecate de beneficii pe care ni le pune natura la dispoziţie.

Aşa cum spuneam şi mai devreme, specialistul naturopat Laura Velicu ne va explica, pe îndelete, care sunt plantele pe care ar trebui să le folosim ca să scăpăm de depresia de sărbători.

“Există un ceai cu rezultate foarte bune atunci când vrem să ieşim din starea de depresie instalată. Produsul este, de fapt, un amalgam de mai multe plante cu proprietăţi clar antidepresive. Vobesc despre roiniță, lavandă, măghiran şi muşeţel. Un litru de apă şi câte o linguriţă din fiecare plantă menţionată mai sus. Ceaiul se poate consumă în cantităţi de până la 3 căni pe zi. Rezultatele îmbucurătoare trebuie să apară destul de repede”, explică Laura Velicu.

Sigur, acesta nu este singurul astfel de preparat pe care îl putem folosi în astfel de situaţii. “Valeriană, sunătoare, busuioc, zeamă de la o lămâie, cuişoare şi un litru de apă. Se consumă la fel, până la 3 căni pe zi”, continuă specialistul naturopat.

 

Text: Ileana Voicu Ghinea