Farmacia naturiiGhid practic de preparate naturisteRecomandarea specialistuluiRecomandăriStil de viațăTerapii pentru slăbitTotul despre planteUncategorizedVIDEO

Ceaiuri care te scapă de kilogramele acumulate de sărbători

Perioada sărbătorilor nu este numai plină de bunătate, recunoştinţă, vorbe frumoase, gânduri curate, este şi un adevărat festin culinar. Alimente săţioase, preparare româneşti pline de calorii, multe dulciuri, alcool, sucuri cu un conţinut ridicat de zahăr, toate acestea în parte, sau combinate, nu reuşesc altceva decât să ne arunce în aer silueta.

Chiar dacă nu ne dăm seama, fiecare dintre noi câştigăm un kilogram-două  în plus pe timpul sărbătorilor de iarnă, iar primele zile ale anului viitor acestea  vor declanşa, cu siguranţă, o stare de anxietate cauzată evident de cifrele pe care ni le arată cântarul.

Din fericire, însă, există soluţii de rezolvare a acestei probleme, remedii naturale la îndemâna tuturor. Voinţă să fie!

Iată care sunt ceaiurile care ne ajută să eliminăm kilogramele în plus câştigate în timpul sărbătorilor de iarnă:

Ceaiul verde

Graţie conţinutului ridicat de cofeină, ceaiul verde “topeşte” grăsimile şi este o sursă nesecată de energie. “Pe lângă efectele benefice clare asupra siluetei dumneavoastră, un consum regulat de ceai verde aduce şi alte plusuri organismului. De exemplu, scade nivelul colesterolului rău, previne apariţia diverselor forme de cancer datorită conţinutului marede antioxidanţi. Scade nivelul de glicemie din sânge şi susţine intens procesul de detoxifiere”, explică medicul nutriționist Andrei Laslau.

Ceaiul de aloe vera

Mai puţin folosit, însă extrem de recomandat, ceaiul de aloe este recunoscut pentru minunile pe care le aduce asupra siluetei. “Ceaiul de aloe vera are puternice efecte laxativeşi diuretice. În plus, este de menţionat că inhibă apetitul alimentar, ajută în procesul de detoxifiere şi accelerează arderea grăsimilor. Mai mult decât atât, trebuie menţionat că este un foarte bun reglator al tranzitului intestinal”, explică dr. Lucica Novac, medic specialist medicină generală.

Ceaiul de anghinare

Cinarina, substanţa activă din anghinare, este responsabilă pentru stimularea tranzitului intestinal. 2 linguriţe de plantă uscată în 200 ml de apă şi licoarea magică este gata.

Ceaiul de urzică

Motor de energie, substanţe active care suprimă pofta de mâncare, sursă importantă de vitamine şi minerale… iată în câteva cuvinte de ce este recomandat ceaiul de urzică în diete. Mai mult decât atât, trebuie să se ştie că această licoare magică are un indice glicemic scăzut.

Ceaiul de cătină

Specialiştii ne recomandă să consumăm ceaiul de cătină înainte de masă, dar nu mai mult de 4 căni pe zi. “Mai puţin puternic la capitolul arderii grăsimilor, ceaiul de cătină este un foarte bun susţinător în curele de slăbire datorită conţinutului mare de vitamina C şi al celui de vitamine şi minerale”, susține medicul.

Ceaiul de cicoare şi mesteacăn

Cicoarea şi mesteacănul sunt adevărate arme în lupta cu kilogramele în plus. “Dacă cicoarea diminuează apetitul şi are efecte clare asupra digestiei, mesteacănul vine în completare cu efectele diuretice, depurative de neegalat. De asemenea, trebuie să menţionăm că acelaşi mesteacăn este recunoscut pentru modul în care ajută organismul să elimine apa în exces din ţesuturi”, continuă medicul.

Ceaiul de ghimbir

În multitudinea de proprietăţi benefice pe care le are asupra organismului, iată că această rădăcinoasă, ghimbirul, face minuni şi asupra siluetei. “Ghimbirul este un stimulent digestiv, intensifică procesul de ardere a grăsimilor şi elimină toxinele din corp”, conchide medicul Lucica Novac.

Text: Ileana Voicu Ghinea