Terapii pentru sănătate

Ce este pudra de baobab și cum o poți folosi pentru sănătatea ta

baobab fruit powder

Denumit și ”Copacul vieții”, baobabul este sursa unuia dintre superalimentele moderne de care ne putem bucura astăzi pentru sănătatea noastră: pudra de baobab.

pudra de baobabCe este pudra de baobab

Pudra de baobab se formează în interiorul fructului cu coajă tare prin deshidratare naturală, astfel că ceea ce ajungem să consumăm nu este un produs procesat. De culoare gălbuie și cu un gust puțin acrișor, pudra de baobab este descrisă ca având arome de caramel, pară, vanilie sau citrice amare deopotrivă!

Ce efecte benefice are pudra de baobab

Cu un unic aport nutrițional, având mai multă vitamina C decât portocalele, mai mult fier decât carnea roșie și un conținut bogat de minerale alcaline corpului  (calciu, potasiu și magneziu), pudra de baobab este cunoscută ca având următoarele beneficii pentru organism:

  • revitalizare și învigorare;
  • întărește sistemul imunitar;
  • îmbunătățește funcțiile sistemului digestiv;
  • acționează asupra sistemului nervos, intensificând activitatea acestuia;
  • crește absorbția de fier în organism.

smoothie cu pudra de baobab

Cum se ia pudra de baobab

Pudra de baobab se poate consuma ca atare sau prin amestec cu apă și lămâie, ceaiuri sau în compoziția unor băuturi sănătoase de tip smoothie. Dacă optați pentru prima variantă și nu ați mai luat până acum acest superaliment, e bine să începeți cu mai puțin de 1/4 de linguriță, apoi să creșteți doza progresiv pana la 1/2 linguriță și chiar mai mult. Pentru rezultate optime se recomandă o doză zilnică de 2-5 grame.

De unde putem cumpăra pudra de baobab

Pudra de baobab poate fi achiziționată de la magazinele de specialitate (sau unele farmacii) sau prin comandă, pe internet. Prețurile variază în funcție de compania producătoare, astfel că o cantitate de 125 grame se vinde în mediul online cu 33 lei. Pentru o cantitate de 60 de grame cu care puteți să încercați acest întăritor natural, prețul este de circa 19-20 de lei.