Farmacia naturiiRecomandarea specialistuluiRecomandăriRemedii naturiste în dietăȘtiai că...Stil de viațăStudii și cercetăriTerapii pentru slăbitUncategorizedVIDEO

Cafeaua verde: funcționează sau nu? Vezi ce spune Cori Grămescu despre acest produs pentru slăbit!

 În ultima perioadă, putem spune că prin toate canalele media se promovează efectele benefice pe care acest ”nou” tip de cafea îl are asupra pierderii în greutate. Cafeaua verde nu reprezintă altceva decât cafea crudă, care nu a fost prăjită, ci doar uscată și măcinată. Gustul cafelei verzi se diferențiază substanțial de gustul cafelei clasice, dar și efectele benefice pe care această cafea le are asupra bunei funcționări a metabolismului sunt net superioare.

Invadați de o mulțime de informații care mai de care mai interesante rămâne totuși întrebarea: cât este marketing și cât este adevăr în spatele acestor informații? Tocmai pentru a putea afla informațiile reale din spatele cafelei, Leac Bun a stat de vorbă cu Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, care ne-a explicat care sunt beneficiile consumului de cafea verde, cum este bine să o consumăm și care sunt contraindicațiile pentru acest tip de supliment alimentar.

Cori GramescuCafeaua verde trebuie combinată cu un stil de viața sănătos

Trainerul de lifestyle și nutriție Cori Grămescu este de părere că nu există o soluție minune care să ne ajute în procesul de slăbire, ci rolul cafelei este acela de a susține un stil de viață sănătos. Cafeaua verde poate avea efect asupra pierderii kilogramelor în plus, doar dacă face parte dintr-un stil de viață sănătos.

”Cafeaua verde, dacă putem spune așa este un aditiv sănătos în alimentația noastră. Extractul de cafea verde conține anumite substanțe care reglează în mod natural tensiunea arterială, ne ajută să ne concentrăm și stimulează metabolismul. Dar trebuie să ținem cont că toate aceste adjuvante dau rezultate atât vreme cât mâncăm sănătos, facem mișcare în limite normale și ne odihnim. Trebuie pus totul într-un context de viață sănătoasă. Cafeaua verde nu este un ingredient minune, nimic nu poate face minuni pentru viața noastră. Nimic din zona de suplimente alimentare sau soluții pentru slăbit nu pot face minuni”, a declarat pentru Leac Bun Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie.

Studiile medicale certifică efectul cafelei verzi

În ultima perioadă de timp au fost efectuate numeroase studii care au avut ca scop confirmarea sau infirmarea efectul benefic pe care îl are cafeaua verde asupra metabolismului.

”Există câteva studii medicale care au arătat faptul că, persoanele care adoptă o dietă echilibrată și introduc suplimentar extractul de cafea verde în alimentație au obținut rezultate mai bune decât celelalte persoane care își doresc să slăbească. Sunt câteva indicații în acest sens, însă trebuie să înțelegem că studiile medicale de acest gen nu sunt foarte ample. Nu vorbim despre o cercetare temeinică în legătură cu acest subiect, tocmai pentru că efectele se urmăresc în timp. Este nevoie de o perioadă de timp pentru a ne convinge dacă anumite substanțe funcționează sau nu, dar primele semne sunt îmbucurătoare”, ne-a explicat specialistul.

Atenție la contraindicații!

Chiar dacă aduce numeroase beneficii organismului, cafeaua verde prezintă și o serie întreagă de contraindicații.

”Trebuie să avem grijă la recomandările medicilor și la contraindicațiile general valabile pentru cafea. Trebuie să avem grijă la cantitate, să consumăm apă pe lângă cafea, pentru a echilibra organismul din punct de vedere hidric. Mai mult decât atât nu trebuie să facem abuz și nu trebuie să bem cafea înainte de ora de culcare, pentru că ne tulbură somnul. Dacă avem afecțiuni renale sau ale ficatului, trebuie să avem grijă la consumul de cafea și să discutăm cu medicul curant despre posibilitatea de a consuma cantități mici de cafea. Întodeauna trebuie să avem grijă să nu ne bazăm pe cafea pentru a ține locul energiei sănătoase câștigată prin sport și odihnă”, ne recomandă Cori Grămescu.

Respectați recomandările făcute de medic!

Fie că alegeți să consumați cafea verde sub formă de suplimente alimentare sau alegeți pur și simplu să beți o ceașcă de cafea trebuie să țineți cont de o serie întreagă de recomandări. Fiecare recomandare trebuie făcută într-un context individual.

”În general este bine însă să îmbrățisăm și să adoptăm în alimentația noastră consumul alimentelor naturale, în forma lor cât mai naturală, cât mai aproape de natură. Un pas intermediar în procesul de obișnuire a organismului cu cafeaua verde, ar fi să înlocuim cafeaua prăjită cu variante de cafea care conțin extracte de cafea verde, pentru că în sine cafeaua verde nu are gustul plăcut și aromat al cafelei prăjite”, a adăugat trainerul de lifestyle și nutriție.

cafea verde pentru slabit

Cafeaua verde este bogată în antioxidanți

Din punct de vedere al conținutului de antioxidanți cafeaua verde este net superioară cafelei clasice.

”Aportul de antioxidanți adus de cafeaua verde este mult mai mare, decât aportul adus de cafeaua prăjită. De asemenea posibilitatea de a activa și de a regla metabolismul este semnificativ îmbunătățită în cafeaua verde, față de cea obișnuită. Conținutul de cofeină este mai scăzut la cafeaua cu extract de cafea verde. Un alt argument în favoarea cafelei verzi este acela că îmbunătățește capacitatea cognitivă. Mai mult decât atât nu mai avem acea stare de agitație care apare după consumul de cafea neagră”, ne-a enumerat specialistul, beneficiile consumului de cafea verde.

Cori Grămescu a subliniat faptul că, în general, nu avem la îndemână o soluție miraculoasă pentru a pierde kilogramele acumulate în exces și atâta vreme cât ne bazăm pe consumul de alimente sănătoase șansele noastre de a avea un stil de viață sănătos și echilibrat în timp, cresc.

Text: Gabriela Gimbășanu