Bun sau rău pentru sănătateRecomandarea specialistuluiTerapii pentru slăbit

Andrei Bogdan, antrenor World Class: Apa băută la sală te ajută să arzi mai multe calorii și să te antrenezi mai bine

Este bine să bem apă atunci când suntem la sală sau când depunem efort fizic? Da, răspunde Andrei Bogdan, antrenor personal în cadrul World Class. Specialistul spune că apa este extrem de utilă și în timpul antrenamentului, nu doar pentru restul activităților noastre zilnice.

Iată motivele pentru care apa nu trebuie să-ți lipsească în momentele în care faci sport:

– consumul de apă în timpul antrenamentului previne creșterea temperaturii corpului și ajută la reducerea stresului cardiovascular;

– apa băută înainte de începerea exercițiilor facilitează producerea de energie;

– prin deshidratare poți pierde aproximativ 2% din greutatea corporală, ceea ce duce la o performanță cu 25% mai mică;

– tot lipsa apei duce la reducerea forței și rezistenței musculare, care îți afectează articulațiile și îți cauzează crampe musculare și amețeli.

”Deși nu există un șablon aplicabil oricui, orientativ, într-un antrenament de 45-60 de minute, poți consuma între 700 și 1,5 litri de apă, în funcție de intensitatea lui. Alte variabile sunt temperatura mediului înconjurător și particularitățile tale – greutate, înălțime, grad de transpirație. Ai grijă totuși, ca atunci când bei apă să o faci cu înghițituri mici pe întreaga durată a antrenamentului; cantitățile mari consumate brusc pot îngreuna sau da senzația de oboseală”, declară Andrei Bogdan, antrenor personal World Class at The Grand.

Sursa: w.worldclass.ro

Foto: www.popsugar.com