Farmacia naturiiNoutățiȘtiai că...Suplimente pentru sănătateUncategorized

Alevia investeşte în extinderea fabricii de suplimente alimentare şi ceaiuri

Alevia, compania românească specializată în producţia de suplimente alimentare şi ceaiuri, anunţă finalizarea extinderii fabricii din Fălticeni, judeţul Suceava. Extinderea clădirii de producţie şi birouri, inclusiv achiziţia utilajelor performante, s-a ridicat la 1.000.000 de euro. Această nouă investiţie aduce valoarea întregului complex Alevia la 2.000.000 de euro.

Unitatea Alevia, în care lucrează 160 de angajaţi, atât în zona de producţie, cât şi în departamentul de vânzări, are o suprafaţă de 2.000 mp şi o capacitate anuală de producţie de 4.000.000 de unităţi, care cuprinde suplimente alimentare şi ceaiuri.

“Totul a început de la pasiunea pentru sănătate, iar astăzi ne bucurăm să livrăm românilor o gamă largă de produse de care au nevoie, la preţuri accesibile, având peste 4 milioane de consumatori anual. Extinderea centrului de producţie a fost o etapă necesară în dezvoltarea brandului Alevia. Este important să investim în tehnologii de fabricaţie performante, pentru a crea produse eficiente, bazându-ne doar pe ingrediente de înaltă calitate, optim dozate şi prelucrate. Suntem foarte exigenţi în alegerea furnizorilor de materie primă, lucrăm cu cei mai buni: Naturex, cu sediul în Franţa, pentru extractele standardizate din plante, Scora, cu sediul în Franţa, pentru calciu şi magneziu, DSM, cu sediul în Olanda, pentru vitamine şi minerale, Frutarom, cu sediul în Elveţia pentru coenzimă Q10. Pentru viitor, ne dorim să exportăm produsele în ţări din Balcani şi nu numai.”, spune doctorul Florin Mitocaru, directorul general al companiei Alevia.

Linia de producţie cuprinde utilaje precum: omogenizatoare, un granulator, maşini de comprimat, maşini şi linii de numărat comprimate şi etichetat flacoane, maşini de ambalat, maşini de baxat flacoane şi cutii, maşini cu inducţie pentru sigilarea capacelor.

În prezent, Alevia produce 120 de tipuri de suplimente nutritive şi 50 de sortimente de ceaiuri, disponibile în peste 4.000 de farmacii şi magazine din România. Compania românească vinde lunar 180.000 de cutii de suplimente alimentare şi 150.000 de cutii de ceaiuri.

Despre Alevia

Alevia (www.alevia.com.ro) este o companie românească înfiinţată în 1994, specializată în producţia de suplimente alimentare şi ceaiuri. Toate produsele Alevia sunt înregistrate, aprobate şi avizate de S.N.P.M.A.P.S., parte din Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii. Producţia se desfăşoară în concordanţă cu toate cerinţele legii pentru fiecare tip de produs. Alevia are implementat sistemul ISO 9001:2008 de la Lloyd’s Register, din Marea Britanie, unul dintre liderii internaţionali în domeniul certificării calităţii.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

Sursa: Comunicat de presă Alevia