Farmacia naturiiRecomandarea specialistuluiȘtiai că...Stil de viațăSuplimente pentru sănătateUncategorized

Ai pierderi de memorie? Iată ce remedii naturale te ajută!

Memoria este foarte importantă pentru identitatea unei persoane dar, de cele mai multe ori, viața agitată, stresul și mediul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului ne determină să avem un program haotic, cu puține ore de somn, care inevitabil conduc către pierderi scurte de memorie, dar care, în timp pot duce la grave probleme.

Chiar dacă deja manifestăm acest gen de probleme, trebuie să știm că, natura vine întodeauna cu soluții și nu trebuie să luăm mereu un pumn de pastile pentru a avea o memorie ageră. Pentru a afla care sunt remediile naturale care ne ajută să luptăm cu pierderile de memorie, Leac Bun a stat de vorbă cu Anca Lobonț, de profesie farmacist și Medical adviser.

Memoria are nevoie de odihnă

Din nefericire, în viața de zi cu zi problemele de memorie sunt din ce în ce mai des întâlnite, datorită faptului că avem o viață tot mai solicitantă.

”Trebuie să înțelegem că memoria, de fapt capacitatea organismului de a codifica, de a reproduce și de a stoca informațiile cu care ne întâlnim în fiecare zi, este influențată de foarte mulți factori. Memoria de scurtă durată are o caracteristică extrem de importantă, faptul că ea depinde de gradul de odihnă pe care îl are organismul. Astfel că cele două, memoria de scurtă durată și odihna sunt strâns corelate. Cu cât vom avea o viață mai solicitantă, cu cât vom dormi mai puțin, cu cât vom avea mai multe activități care să nu ne permită să se odihnim și să descărcăm informațiile acumulate, cu atât memoria noastră va avea mai mult de suferit”, a declarat pentru Leac Bun Anca Lobonț, de profesie farmacist și Medical adviser.

Ne ajută ginsengul și ginkgo biloba

Pentru cei se confruntă deja cu probleme de memorie, trebuie să știe că există numeroase soluții naturiste care au grijă de sănătatea creierului.

”Dorim să antrenăm memoria și creierul iar, din fericire, natura ne pune la dispoziție mai multe soluții. Există numeroase plante care fac asta și aici vorbim despre ceaiul verde, ginsengul, rozmarinul, ginkgo biloba. Ginkgo biloba conține o substanță care are capacitatea să crească vascularizarea la nivel cerebral. Ginsengul este și el un stimulator al sistemului nervos central și va stimula memoria și va dezvolta capacitatea cognitivă”, ne recomandă famacistul.

Doi aliați de nădejde: comenzima Q10 și E1

Pentru o memorie bună, mai există și alte soluții naturale:

”Vorbim aici de soluții celulare, enzimatice. Există anumite coenzime care ne ajută foarte mult, pentru că ele cresc sinteza de ATP, forma în care energia este stocată în organismul nostru. Aici intră conenzima Q10 sau coenzimea E1, care se găsesc în magazinele de specialitate”, a adăugat Anca Lobonț.

O memorie bună înseamnă un stil de viață sănătos 

La toate acestea se adaugă un stil de viață sănătos, exercițiile fizice și, nu în ultimul rând, hidratarea. ”Trebuie să tratăm cauza chiar de la sursa care o generează, adică oboseala. Un somn odihnitor, un somn fiziologic sănătos care se desfășoară pe parcursul nopții, ar trebui să aibă o durată de minimum 8 ore și să nu fie deranjat de niciun factor. De asemenea, este bine să facem o cură de detoxifiere o dată la 3 luni, pentru a scăpa de toxinele din corp și subliniez hidratarea. Procesele celulare vor fi susținute de acest nivel de hidratare, iar substanțele toxice vor fi eliminate mai ușor cu o hidratare adecvată”, a declarat pentru Leac Bun Anca Lobonț, farmacist și Medical adviser.

Text: Gabriela Gimbășanu