Farmacia naturiiSuplimente pentru sănătateTotul despre plante

ACIDITATEA GASTRICĂ- soluţii naturale pentru arsurile la stomac

Deloc confortabil, fenomenul de reflux gastroesofagian cauzat de aciditate gastrică nu este simplu de agreat deoarece, în unele cazuri, apare cu dureri și usturimi stomacale, însoțit de dureri de cap şi chiar vărsături. LEACBUN.RO a găsit câteva tratamente naturale la care puteți apela, dacă suferiți de această afecțiune.

Alimente nesănătoase cum ar fi: prăjeli, băuturi alcoolice, cafea, grăsimi, dulciuri, carne tocată, băuturi carbogazoase, combinate cu factori externi precum stresul sau oboseala excesivă, sunt în topul motivelor pentru care se instalează refluxul gastroesofagian și aciditatea gastrică. Simptomele, netratatate la timp, pot duce la afecţiuni grave şi greu de tratat.

Sucul gastric este secretat în mod natural şi normal de stomac, iar lipsa acestuia îngreunează digestia, din această cauză apar balonarea, constipaţia, diareea. În 24 de ore, stomacul secretă aproximativ 1,5 litri de suc gastric. Acesta are un pH acid de 1 – 1,5 şi este format în principal din apă (99% din compoziţia sucului gastric este reprezentată de apă). Dar când sucul gastric secretat de stomac are un surplus de acid clorhidric, încep să apară problemele: senzații de usturime și arsuri la stomac, stare generală alterată, dureri de cap și lipsa poftei de mâncare, insomnie, stări de greață și vărsături.

Cele mai bune remedii pentru reglarea acidului gastric și evitarea arsurilor stomacale

Ceaiul de gălbenele

Este un remediu natural cu efect cicatrizant asupra mucoasei stomacale, reglând astfel aciditatea sucului gastric. Beţi o cană de ceai de gălbenele de fiecare dată când ați mâncat ceva care știți că vă afectează, pentru a preveni o nouă criză de arsuri la stomac.

Ceaiul de muşeţel

Are un puternic efect protector, reprezentând un pansament la nivel stomacal. Consumaţi o cană de ceai de muşeţel când aveţi o griză gastrică.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu calmează arsurile rapid, la nevoie beţi un pahar de apă amestecată cu o linguriţă de bicarbonat.

Bananele

Bananele sunt recunoscute pentru echilibrarea acidităţii gastrice. Mâncaţi în fiecare dimineaţă câte o banană şi veţi evita producerea acidității care vă deranjează zilnic.

Rădăcina de ghimbir

Are efect de calmare şi neutralizeză acidul gastric. Puteţi consuma rădăcină de ghimbir în salate, sau puteţi bea o cană de ceai de ghimbir atunci când suferiţi de reflux gastroesofagian.

Fructele oleaginoase

Migdale, nuci, seminţe, toate sunt benefice pentru calmarea refluxului gastric. Consumaţi-le în stare pură ori de câte ori simţiţi nevoia sau doriți să evitați o nouă criză.

Citește și Sindromul de intestin iritabil

Text: Camelia Diaconu