Știai că...Stil de viațăTerapii inteligente

Cromoterapia. Află cum acționeză terapia prin culori

Stres, stări de nervozitate, insomnii, lipsa poftei de mâncare… toate pot fi tratate cu ajutorul cromoterapiei. Cromoterapia, sau terapia prin culori, este o terapie alternativă, inspirată din medicina chineză și cea indiană, care folosește modalități naturale de a reechilibra organismul.

Cum acționează cromoterapia?

Fiecare culoare are o frecvenţă de vibraţie şi emite o undă care, după părerea specialiștilor, străbate retina şi ajunge la nervul optic, producând un lanţ de reacţii pozitive în organism.

Roșul dă energie

Roșul este un simbol mondial al urgenței, al pasiunii și al energiei. În ceea ce privește influența culorii asupra organismului putem enumera: plus de energie, ajutor de nădejde pentru memorie și atenție, bun stimulator al emoțiilor și al pasiunii.

Albastrul ajută la somn

Se pare că această culoare calmează respirația și reduce frecvența pulsului. Nu-i de mirare că ne ajută astfel să ne relaxăm și să dormim mai bine. Dacă suferiți de insomnii, încercați să citiți câteva pagini dintr-o carte, la lumina unei lămpi cu abajur albastru, înainte de culcare. Veți observa o îmbunătățire imediată a calității somnului.

Galbenul ne face mai optimiști

Scăpați de gândurile negre, de stres sau episoade depresive prin amenajarea unui “colț galben” în casa în care locuiți. Poate fi o piesă de mobilier veselă, o veioză, un fotoliu relaxant, o ramă de geam vopsită sau un perete pictat. Fiind culoarea cea mai veselă, vă veți simți înviorat și veți scăpa de stările de anxietate.

Verdele este benefic vederii

Verdele are o lungime de undă cu valoare medie, este mediator între rece şi cald, între sus şi jos, este o culoare liniştitoare, răcoritoare, umană. Culoarea verde este utilizată, în general, datorită capacităţii sale de a destinde psihicul şi corpul, în cazuri de nevralgii, hipertensiune, tulburări cardiace sau psihologice.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă