CONSUMUL DE ECHINACEEA, recomandat de fitoterapeut în sezonul rece
ECHINACEEA AJUTĂ ÎMPOTRIVA GRIPEI! Echinaceea, planta originară din America de Nord, este considerată un medicament natural ce tratează un spectru larg de afecţiuni datorită proprietăţilor antibacteriene, antifungice şi antivirale. Echipa LEACBUN.RO a stat de vorbă cu fitoterapeutul Anca Suşnea şi vă prezintă beneficiile integrării în stilul de viață a suplimentelor cu echinaceea.
“Echinacaea, în mod normal se ia fără niciun alt supliment alimentar, atunci când este administrată în mod preventiv, însă dacă răceala sau viroza a fost deja instalată, atunci ea trebuie luată întotdeauna în combinaţie cu vitamina C deoarece aceasta ajută la absorbţia echinacei mai bine şi mai repede în sânge”, a mărturisit Anca Suşnea, fitoterapeut, pentru LEACBUN.RO.
Cum se administrează echinaceea
„Este indicat să consumaţi echinaceea şi alături de produse de apicultură, de lăptişor de matcă sau de propolis, însă ideal ar fi să o consumaţi sub formă de pulbere ori împachetată în capsule pe care să le puteţi deşerta în momentul în care le luaţi. Astfel puteţi consuma exact doza care trebuie. Dacă puteţi, pentru rezultate mai bune, faceţi un amestec din puţină miere şi ţineţi sub limbă pentru cinci minute, ulterior ingeraţi.
Echinaceea se ia cam cu 30 de minute înainte de masă, iar de obicei curele sunt pe perioadă lungă de timp, încep de la trei luni şi pot continua până la şase, de trei ori pe zi. Cea mai simplă formă de consum este de pulbere amestecată cu puţină miere.
Puteţi consuma şi ceai de ghimbir cu echinaceea, ideal ar fi să consumaţi ghimbir şi turmeric, dar nu sub formă de ceai, ci sub formă de suc, bineînţeles diluat cu apă şi îndulcit cu miere. Ghimbirul şi turmericul le găsim sub formă fresh, nu este nevoie să le consumaţi ca şi plante uscate, îl puteţi stoarce la storcătorul de fructe. Puteţi consuma şi pulbere de echinaceea în combinaţie cu ceai de măceşe, este un complex de vitamina C, dar şi ca ingredient în diverse preparate”, a continuat fitoterapeutul nostru.
Puternic imunostimulator, indicat în virozele sezonului rece
“Echinaceea nu are contraindicaţii, dacă este consumată corect, sau dacă în urma unor controale de specialitate nu sunteţi depistat alergic, atunci aceasta poate fi consumată de către oricine.
Consumul de echinaceea stimulează imunitatea, este un puternic imunostimulator, în general viral, cu proprietăţi benefice pe partea de viroze respiratorii ale aparatului respirator inferior şi superior, la plămâni, sinusuri şi trahee.
Ceaiul de echinaceea poate trata boli infecţioase datorită proprietăţilor antibacteriene şi ajută procesul de regenerare al pielii.
Consumul de echinaceea poate preveni răspândirea infecţiei bacteriene şi de asemenea poate ajuta la producţia de interferon, în acest fel creşte activitatea antivirală, împotriva infecţiilor precum herpes sau gripă.
Este indicat atunci când cumpăraţi echinaceea, să o luaţi sub formă de pulbere, eu personal, nu aş recomanda capsulele deoarece niciodată nu putem ştii care sunt ingredientele reale din compoziţie. Produsul îl puteţi cumpăra atât din magazinele de specialitate, magazine naturiste cu produse BIO, dar şi în supermarket-uri, la rafturile cu produse BIO semnalizate”, conchide fitoterapeutul Anca Suşnea.
Citește și Cum scad suplimentele glicemia și colesterolul
Text: Camelia Diaconu