Ghid practic de preparate naturisteRecomandări

Soluții simple și naturale pentru un păr sănătos

În medie, peste 30% dintre femei sunt afectate de căderea părului, deși cauzele diferă de la caz la caz: stresul cotidian, oboseala continuă, provocările de zi cu zi sau perioada de graviditate.
În sezonul rece, părul este agresat și de factorii de mediu, la fel ca și tenul, iar frigul, ploaia și vântul pot deveni dușmani adevărați ai sănătății, dar și ai stylingului. Astfel, suntem în căutare permanentă de tratamente care ajută la contracararea acestor factori agresivi, previn căderea părului și întăresc firul de păr de la rădăcina și până la vârfuri.
Utilizarea produselor de îngrijire pe bază de preparare chimice înlătura uleiurile naturale din păr, făcându-l extrem de uscat. Părul își pierde luciul natural, nu mai este mătăsos, vârfurile se despică. Dacă vreți să evitați asta, vă puteți realiza propriile șampoane homemade, din ingrediente naturale sau puteți alege din recomandările noastre de mai jos:
Gama Parusan din extracte de lăstari de mazăre
Produsele revoluționare din gama Parusan conțin substanța activa AnaGain™, ce are la bază extractul din lăstari de mazăre, premiată la nivel internațional pentru succesul dovedit în prevenirea căderii parului, stimularea creșterii firelor noi de păr și în combaterea îmbătrânirii acestuia. În cadrul testelor clinice complexe pe un eșantion reprezentativ din rândul femeilor, s-a observat că, după o durată a tratamentului de numai trei luni, gama Parusan previne semnificativ căderea părului și ajută la accelerarea creșterii numărului de foliculi de fire de păr în cadrul fazei active (anagene) de creștere, rezultat ce influențează direct îndesirea părului.
Parusan are la bază numai ingrediente de calitate superioară: biotină, L-arginină și vitamina E, ce asigură în mod direct aprovizionarea cu substanțe nutritive concentrate la nivelul scalpului și a rădăcinii firului de păr.
Tratamentul pentru păr deschis la culoare de la Morrocanoil hidratează părul
Cu peste 90% ulei natural de argan în compoziție, Tratamentul  Morrocanoil pentru păr fin sau deschis la culoare este un veritabil ajutor în menținerea sănătății părului. Descurcă parul, îl hidratează în profunzime, îi confera un luciu de durată și un parfum delicat.
Șampon natural homemade, simplu de realizat
Ingrediente:
– o jumătate de cană de șampon organic pentru bebeluși, din ingrediente 100% naturale;
– un sfert de cană de ulei de cocos;
– un sfert de cană de miere;
– o lingură de vitamina E (sub formă de ulei, se găsește în farmacie);
– 40 picături de ulei esențial de lavandă.
 Mixați toate ingredientele și folosiți-l de două ori pe săptămână, veți observa că părul își păstrează mai mult timp aspectul curat și mirosul proaspăt.
Text: Cătălina Buzdun-Rafailă