RecomandăriSă descifrăm eticheteleUncategorizedVIDEO

Ing. Ștefan Manea, ”Senatorul plantelor”: Medicamentele de sinteză – cauza unor boli grave, precum Parkinson. Infertilitatea, un alt efect secundar!

Medicamentele de sinteză sunt luate de multe ori cu ignorarea efectelor secundare pe care aceste tratamente le pot avea asupra organismului uman. Astfel, dacă am citi cu atenție prospectul pastilelor, am descoperi că ne expunem de multe ori unor afecțiuni grave, precum Parkinson, sau infertilității.

Ing Stefan Manea

Despre aceste efecte secundare am vorbit în cadrul emisiunii Leac Bun cu ”Senatorul plantelor” – ing. Ștefan Manea, director general al companiei Hofigal. Specialistul ne-a prezentat rezultatele celor mai noi studii realizate asupra medicamentelor de sinteză, rezultate care nu fac altceva decât să ofere un argument în plus pentru ceea ce înseamnă tratarea afecțiunilor cu ajutorul suplimentelor naturale.

”Într-adevăr problema numărul unu pe care o au oamenii este tocmai faptul că nu reușesc să diferențieze un leac bun de unul care nu va avea nici un efect. Medicina modernă arată foarte clar că ne sunt de ajutor toate produsele care sunt naturale și care pot ajuta la înlăturarea unei afecțiuni lucrând pe cauza primară a bolilor. În schimb, medicamentele de sinteză nu aduc foarte multe lucruri bune”, a declarat pentru Leac Bun Ștefan Manea, directorul general al companiei Hofigal.

Medicamentele de sinteză = Efecte adverse

Despre efectele adverse ale medicamentelor de simteză s-au scris multe lucrări, însă cele mai relevante, dar și alarmante informații au fost făcute publice în cartea ”Medicamente minunte” a lui Chase Revel.

”În cartea scrisă de Chase Revel care nu este nimeni altul decât șeful stafului de cercetări medicale americane se spune faptul că 29 de medicamente care sunt în piață la momentul actual produc boala Parkinson. De asemenea, alte 65 de medicamente duc la apariția unor boli foarte grave și alte 86 de medicamente produc depresie. 105 medicamente produc halucinații, 46 de medicamente provoacă probleme de echilibru, 22 de medicamente provoacă accidente auto. În momentul de față tocmai din această cauză se și specifică pe prospect dacă un tratament are sau nu efecte adverse asupra conducătorului auto”, a explicat fondatorul companiei Hofigal.

Medicamentația haotică favorizează infertilitatea

Potrivit ing. Ștefan Manea, un risc foarte mare al medicamentelor de sinteză este faptul că acestea pot cauza infertilitate.

”Din cauza medicației haotice, tinerii din ziua de azi au ajuns să aibă probleme de infertilitate. 40% dintre femei sunt afectate de infertilitate, iar 60% dintre bărbați suferă de această afecțiune. Nu este o cauza principală medicamentația, dar este cea care generează celelalte cauze ce duc la infertilitate. Toate aceste cifre nu sunt simple numere într-o carte, toate medicamentele au fost testate în acest sens, sunt studii probabte de realitate”, a precizat directorul general.

Un alt argument care vine în sprijinul medicamentației naturiste este povestea unui medic japonez care la 103 profesează în continuare și în toată cariera lui nu a luat niciodată un medicament de sinteză, a exemplificat ”Senatorul plantelor”.

TVA de 4% la medicamentele naturale în Germania

Directorul general al companiei Hofigal este de părere că România ar trebui să urmeze exemplul Germaniei și să introducă un TVA de 4% pentru medicamentele naturale. Prin această măsură s-ar încuraja achiziționarea de astfel de suplimente și implicit cercetarea în acest domeniu s-ar extinde. Mai mult, tot în Germania, medicii care se specializează și în apifitoterapie sunt recompensați cu salarii mai bune.

”Medicii care au urmat cursuri de apifitoterapie știu să practice medicină integraționistă. În Germania produsele naturale care înlocuiesc din ce în ce mai mult produsele de sinteză au TVA de 4%, singura țară care a făcut acest lucru. Motivul a fost unul simplu ca produsele să fie cât mai accesibile pentur cât mai multă lume și mai ales la lumea sărcaă, încât să nu mai apeleze la aceste produse (medicamentele de sinteză – n.r.) scumpe cum se arată de foarte multe ori și la televizor”, a declarat pentru Leac Bun Ștefan Manea, directorul general al companiei Hofigal.