Recomandarea specialistuluiRecomandăriSuplimente pentru frumusețeTerapii pentru frumusețe

Hidratare de toamnă. Make-up artiștii vă învață regulile de îngrijire

Este total eronată ideea că în sezonul rece organismul nostru nu are nevoie de o cantitate de apă precum vara, singura diferenţă este că această necesitate nu este la fel de puternic resimţită. Cu toate acestea, este necesar să ne hidratăm chiar dacă nu simţim în mod intens nevoia pentru că organismul nostru să funcţioneze în parametri normali, iar pielea să poată fi hidratată. Aceasta este doar o măsură de interior, o acţiune esenţială pe care trebuie să o facem zilnic, dacă suntem preocupaţi de sănătatea noastră.

„Pe lângă hidratarea pielii din interior, prin consumul de apă şi alimente bogate în nutrienţi, ne mai putem ocupa de hidratarea pielii din exterior. Asta înseamnă să ne creăm un ritual zilnic, prin care să curăţăm pielea, să îndepărtăm celulele moarte şi să o hidratăm cu ajutorul unor produse naturale, de calitate. Vara poate nu trebuie realizat acest ritual zilnic întrucât mergem la plajă, aplicăm uleiuri sau creme cu protecţie solară, iar acestea funcţionează în beneficiul nostru, însă toamna lucrurile se schimbă şi implicit trebuie să deprindem şi noi alte obiceiuri,” explica Andreea Hâş, make-up artist Bottega Verde.

Iată un top cu cele mai bune metode de hidratare a pielii folosite de către specialişti:

  1. Folosiți pentru demachiere o apă micelară cu extracte naturale. Este ideală pentru a îndepărta machiajul sau impurităţile de pe faţă sau buze, asigurând o curăţare profundă din doar câteva mişcări. Pentru curăţare aveţi nevoie de 2-3 dischete demachiante, care se îmbibă în apă micelară şi apoi se utilizează prin mişcări uşoare asupra feței.
  2. Încercați pentru exfoliere un scrub demachiant special pentru față cu extract de castravete şi orez. Acesta curăţă cu delicateţe fața şi ajută la eliminarea celulelor moarte şi a impurităţilor de pe ten. De asemenea, consistența sa reduce aspectul lucios al feţei, iar rezultatele sunt de imediată purificare şi împrospătare a tenului, lăsându-i un aspect unifom şi natural. Acest scrub poate fi aplicat de 2-3 ori/săptămână pentru a obţine rezultate de invidiat.
  3. Folosiți pentru tonifiere un spray tonic hidratant cu extract de muguri de trandafir, albăstrea şi aquaxyl. Se aplică pe față direct, obţinând o senzaţie de piele fresh, hidratată şi răcoroasă. Acest spray tonic redă pielii echilibrul natural, protejând-o şi oferindu-i rezistență la schimbările de temperatură.
  4. Folosiți o cremă hidratantă pentru față. Nu numai că va închide porii şi vă va proteja de impurităţile cu care veți lua contact, dar va hidrata tenul şi îi va oferi elasticitate. Puteți încerca crema de faţă hidratanta cu extract de tei, cu SPF 15, de la Bottega Verde.
  5. Pentru corp, puteți testa un gel de duș hidratant, pe bază de unt de shea. Untul de shea este cunoscut pentru proprietăţile sale extraordinare de emoliere şi hidratare, ceea ce îl face perfect pentru sezonul răcoros.
  6. Nu uitați de păr! Sezonul răcoros este periculos pentru sănătatea părului, aşa că ar trebui să folosiți un şampon hidratant, mai ales după expunerea intensă la soarele din vară. Testați șampoanele pe bază de Keratină şi proteine de caşmir, cu acţiune reparatoare şi protectivă, care vor ajuta părul să aibă forță și vitalitate încă de la prima spălare.
  7. Nu în ultimul rând, pentru o acţiune completă, utilizați un balsam hrănitor cu extract de argan. Este indicat pentru părul subțire, vopsit, degradat, neascultător.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă