Remedii naturiste în dietăStil de viațăUncategorized

Florentina Opriş: “100% cazuri de tratare cu medicină naturistă! Şi nu mint!”

Implicată în extrem de multe campanii de sănătate şi frumuseţe, scriitoare, sportivă şi persoană publică, Florentina Opriş este un exemplu de femeie, de mamă, de profesionist!

Ne-a dedicat 30 de minute din programul ei încărcat pentru a ne povesti despre iniţiativa de a aduce aerobicul în România, acum peste 20 de ani, despre cum acţionează campaniile de sănătate pe care le întreprinde alături de parteneri valoroşi şi, mai ales, despre remediile naturale, care au făcut tema unei călătorii în Himalaya şi apoi baza unei cărţi intitulate “Trup şi Suflet Sănătos şi Frumos”.

Leacbun.ro: Eşti prezentatoarea emisiunii “Sport, dietă şi o vedetă” de peste 10 ani. Spune-ne în ce măsură avem nevoie de sport şi de dietă ca să ne menţinem sănătoşi?

Florentina Opriş: Promovez un stil de viaţă sănătos prin toate canalelele puse la dispoziţie: în primul rând, emisiunea mea dragă ”Sport, Dietă & o Vedetă” de pe Kanal D, difuzată duminica, de la 11:30, apoi în reviste, paginile mele de facebook, site-ul meu, etc. Mişcarea face parte din viaţa mea dintotdeauna şi este foarte importantă pentru noi toţi. Mişcarea trebuie făcută zilnic, chiar şi 15 minute (urcat şi coborât scări, exerciţii uşoare la birou, plimbare în parc, s.a), asta dacă nu ai timp să îţi faci un program bine definit pentru sală, tenis, înot, pilates sau ce sport îţi place.

Ai punctat bine dietă, pentru că mişcarea fără alimentaţie sănătoasă (atenţie, alimentaţie sănătoasă, dietă este un cuvânt strict!) sau invers, nu dă rezultatele visate, adică sănătate, frumusete, longevitate…

Mereu dau aceste 3 reguli pentru o o „dietă” optimă:

  1. Organismul trebuie să aibă toate elementele nutritive şi cu cât alimentaţia este mai variată, cu atât este mai bine
  2. Respectă cele trei mese zilnice; la ore fixe, dacă poţi;
  3. Renunţă la produsele de patiserie şi cofetărie, au prea multe grăsimi şi îngraşă. Nu trebuie să le excluzi de tot, dar străduieşte-te să le consumi cu moderaţie.

Leacbun.ro: Ce tip de sport recomanzi persoanelor care nu au foarte mult timp la dispoziţie?

Florentina Opriş: Sportul se face oriunde, aşa cum am zis şi mai sus. Important este să ai asta în minte! Eu, de-a lungul timpului, am conceput câteva CD-uri cu exerciţii pentru orice loc (acasă, birou, parc), în mod special pentru acest tip de persoane, pentru ca ei să îşi facă un mini-program de exerciţii uşoare. Dar cel mai important este să ai voinţă să faci asta!

Leacbun.ro: Ai deschis prima sala de aerobic din Bucureşti, acum peste 20 de ani. De ce ai ales aerobicul?

Florentina Opriş: Aerobicul este unul dintre cele mai solicitante sporturi, presupunând un efort fizic intens, dar cu rezultate mult aşteptate! Exerciţiile de aerobic au efect de revigorare a organismului şi activării funcţiilor acestuia, iar creşterea semnificativă a ritmului bătăilor inimii favorizează oxigenarea mai rapidă a sângelui, intensificarea respiraţiei şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, respectivă irigării ţesuturilor. Este o formă de mişcare ce ajută la sănătate, în primul rând, apoi la un fizic de invidiat! De aceea am ales… aerobicul!

Leacbun.ro: Arăţi extraordinar de bine. Spune-ne tu ce dietă ţii şi ce program de sport ai.

Florentina Opriş: Mulţumesc! Orice femeie poate arata la fel, dacă are puţin grijă de alimentaţia şi stilul său de viaţă! Nu este o întreagă filosofie şi 123 de reguli! Doar puţină disciplină.

Uite câteva sfaturi, pe care le urmez:

Începeţi dimineaţa cu un pahar de apă, ordonaţi-vă mesele şi nu consumaţi între ele. Apucaţi-vă de mişcare cel puţin 20 de minute pe zi. Micul vostru dejun să conţină cereale integrale care vă vor furniza energie până la prânz. Renunţaţi la cafeaua de dimineaţă şi înlocuiţi cu ceai verde. Obişnuiţi-vă să mâncaţi cu două ore înainte de somn. Ieşiţi în natură şi staţi câteva minute singuri, cu gândurile voastre.

Leacbun.ro: Ai fost implicată în foarte multe campanii. Care dintre ele a avut rezultatul cel mai impactant?

Florentina Opriş: Din toate campaniile în care am fost implicată, Campania cu cel mai mare impact asupra oamenilor este “Alege Să Fii Sănătos” a Asociaţiei pentru O Viaţă Sănătoasă, al cărei Preşedinte sunt, campanie cu proiecte mari în Capitală şi în afara ei, campanie ce a adus sănătate în casele oamenilor prezenţi la proiecte, campanie ce continuă prin proiectele sale, susţinute de Ministerul Sănătăţii şi Primăria Generală a Capitalei. Un proiect foarte frumos dedicat femeilor, se numeşte “Devino Perfectă”, un seminar cu intrare liberă, ce ajută femeile să devină perfecte în sănătate, frumuseţe, spiritualitate, alături de specialişti şi vedete invitate, ce le vorbesc şi le dăruiesc sfaturi. Acest eveniment este lunar şi are intrare liberă. Mai multe informaţii despre aceste evenimente se găsesc pe paginile mele de facebook.

Leacbun.ro: Suntem recunoscuţi ca un popor plin de excese. Mâncăm mult şi nesănătos, irosim şi mai mult, avem un consum ridicat de alcool… Tu ce alte greşeli crezi că fac românii în materie de alimentaţie?

Florentina Opriş: Neinteresul şi comoditatea! Nouă, românilor, ne place cum s-ar zice “lasă că merge și aşa”. Asta este o greşeală întâlnită în orice domeniu. Nu este aşa! În materie de alimentaţie, greşelile repetate duc la prăbuşire, de unde mulţi nu se mai ridică. Acum, mai mult ca niciodată, sunt atâtea informaţii despre sănătate şi alimentaţie sănătoasă, pe oriunde (internet, reviste, televizor, bloguri, cărţi).

De la începutul drumului meu în promovarea stilului de viaţă sănătos, de acum 20 de ani, încerc să previn greşelile de alimentaţie prin emisiunea mea, prin cărţile mele, prin site-ul meu, pagini de facebook, articole… dar mulţi aud, văd, dar nu bagă de seama. În schimb, în ultimii 3-4 ani, simt că lumea este pe drumul cel bun, chiar încep să se documenteze. Îmi scriu mulţi telespectatori că îmi încearcă sfaturile şi se simt mult mai bine după aceea. Asta este cea mai mare împlinire a mea! Mă gândesc că misiunea mea pe Pământ dă roade!

Leacbun.ro: Ce “leacuri băbeşti” cunoşti sau foloseşti?

Florentina Opriş: Recent am folosit crema de gălbenele pentru o mică afecţiune a pielii. De când eram mică, mama mea îmi spunea că crema de gălbenele este bună pentru orice afecţiune a pielii.

Leacbun.ro: În procente, în câte cazuri iei medicamente, şi în câte apelezi la remedii naturiste?

Florentina Opriş: 100% cazuri de tratare cu medicină naturistă! Şi nu mint! De fiecare dată când răcesc, de exemplu, apelez la remedii naturiste, în funcţie de gravitate, iau chiar şi antibiotic natural. Am mare încredere în plante şi în beneficiile lor. Mai ales că partenerii mei au cele mai bune produse naturale pe bază de plante… Şi am încredere în aceste produse!

Mi s-a întărit această încredere în Himalaya, unde oamenii aşa se tratează şi trăiesc până la 100 de ani. Mai multe despre această călătorie şi sfaturile învăţate, vă invit să aflaţi din cartea mea “Trup şi Suflet Sănătos şi Frumos”

Leacbun.ro: Ai putea să ne faci un clasament pro/contra plante?

Florentina Opriş: Da! Pro – pro – pro plante! 😉

Leacbun.ro: Când să ne aşteptăm la o nouă carte?

Florentina Opriş: Curând! O să fie o carte specială… Aşa că nu divulg nicio informaţie! Fiţi aproape de mine şi o să aflaţi curând…

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

Foto: Facebook