Totul despre plante

Cele 6 plante pe care este bine să le ții în dormitor

Pe perioada iernii, gerul de afară ne obligă să ținem geamurile mai mult închise, astfel că aerul din camere ajunge să fie sărac în oxigen și, în unele cazuri, chiar dăunător sănătății. Fie că este vorba despre astm, alergii sau chiar la unele forme de cancer, se vorbește despre calitatea aerului ca un factor favorizant, astfel că ar fi bine să acordăm o atenție deosebită plantelor pe care le ținem în casă sau în apartament, căutând să avem alături surse naturale de sănătate… la ghiveci.

LeacBun.ro vă prezintă astăzi care sunt plantele pe care specialiștii internaționali le recomandă să fie păstrate în camera în care dormim, fiind considerate adevărate ”surse verzi” pentru un somn liniștit și sănătos.

1.Iasomia
Este mai puțin comună în spațiile închise și o vedem mai mult în grădinile cu plante aromatice, însă iasomia și-a dovedit efectele în îmbunătățirea calității somnului și în calmarea sistemului nervos pe timpul nopții.

iasomie

2.Lavanda
Ușor de procurat din florării și marile magazine, lavanda la ghiveci nu doar că împrospătează aerul cu parfumul său, dar reușește să elimine senzațiile de stress și anxietate, să îmbunătățească ritmul cardiac și să ofere un somn liniștitor. Cu acordul medicului pediatru, se recomandă păstrarea lavandei chiar și în camera copiilor, la care efectul liniștitor este dovedit științific.

lavanda

3.Rozmarinul
Rozmarinul este una dintre plantele care pot îmbunătăți memoria . Pentru a beneficia de această ”forță naturală”, este suficient să frecați între palme sau între degete fruzele verzi ale acestei plante, apoi să inhalați mirosul proaspăt și aromat care reușește să primenească aerul din orice spațiu închis.

rozmarin

4.Aloe vera
Cea mai cunoscută plantă de apartament când vine vorba despre îmbunătățirea aerului, aloe vera este inclusă de NASA în topul plantelor capabile să genereze cea mai mare cantitate de oxigen. Cu un aer ”curățat” în mod natural, un somn adânc și odihnitor este garantat.

aloe vera

5.Iedera
Puterile vindecătoare ale iederei sunt foarte apreciate de către englezi, care recomandă amplasarea ei în dormitorul persoanelor care au probleme cu respirația în timpul somnului sau care suferă de astm. Studiile au arătat că iedera are efect în combaterea mucegaiului, reducând riscurile apariției alergiilor și ale problemelor pulmonare.

iedera

6.Limba soacrei
Plasarea în dormitor a unui ghiveci cu limba soacrei (Sansevieria trifasciata) previne iritațiile oculare, durerile de cap și induce o energie matinală care ne va surprinde.

limba soacrei

Sursa: Simple Organic Life

Foto: Shutterstock.com