Farmacia naturiiRecomandarea specialistuluiUncategorized

Tratează insomnia cu ajutorul ceaiurilor din plante

Insomnia ne da mari bătăi de cap şi chiar ne poate ruina viaţa socială, dat fiind că oboseala acumulată scade lipsa poftei de viaţă. În plus, lipsa somnului poate deveni un factor de risc şi pentru boli grave care ne pot ataca organismul.  Sigur, vorbind despre motivele care declanşează insomnia, acestea sunt multe, însă, din fericire, pe multe dintre ele le putem contracara dacă ne dorim.

Stresul, devenit aproape o obsesie, este unul dintre factorii care aduc insomniile în prim-plan. Apoi, consumul excesiv de cafea şi tutun sunt, la rândul lor, factori principali pentru lipsa somnului, iar lista poate continua la nesfârşit, în funcţie de predispoziţiile fiecărei persoane.

“Poate este greu de crezut dar, da, insomnia este o boală. Faptul că ne scoate din circulaţie în asemenea hal o clasează în topul celor mai agresive boli ale omului modern. Terapiile alopate, terapiile psihologice sunt principalele măsuri pe care le luăm, însă puţini sunt cei care ştiu cât de mult bine pot face terapiile naturiste în acest caz. Ceaiuri, tincturi… sunt o mulțime de plante care ne pot ajuta în lupta cu insomnia”, explică Laura Velicu, specialist terapii naturiste.

Ceaiul de tei

Florile de tei destind, calmează, relaxează corpul şi ne aduc un somn liniştit. Uleiul volatil din florile de tei are acţiune relaxantă şi sedativă.

Ceaiul de mentă

Poate mai puţin cunoscută ca şi plantă care ajută la tratarea insomniilor, iată că menta face minuni şi în acest caz. Cu o puternică acţiune antistres, ceaiul de mentă, băut înainte de culcare, induce starea de somn, relaxând întregul corp.

Ceaiul de muşeţel

Florile de muşeţel sunt bogate în minerale şi vitamine esenţiale: calciu, fosfor, zinc, vitaminele B1 şi C, glucide şi ulei eteric. Iată de ce fitoterapeuţii îl recomandă în ameliorarea calităţii somnului, probleme dermatologice, dar şi afecţiuni ale stomacului.

Ceaiul de Floarea pasiunii

În ciuda denumirii ei, Passiflora sau Floarea pasiunii, mai degrabă calmează pasiunea, decât o încinge. Recomandat împotriva insomniei, acest ceai este benefic şi în tratamentul oboselii cronice, dar şi celor depresivi, celor care resimt o lipsa de concentrare sau care au stări de iritare.

Text: Ileana Voicu Ghinea

Foto: Shutterstock