Farmacia naturiiGhid practic de preparate naturisteRecomandarea specialistuluiTerapii pentru frumusețeUncategorizedVIDEO

3 preparate din plante care vindecă acneea. Le poţi prepara şi tu acasă!

Acneea este, fără doar şi poate, una dintre cele mai neplăcute afecţiuni dermatologice. Fie că vorbim despre o acnee provocată de un ten gras, de o problema endocrină sau de un alt dezechilibru, acneea complică viaţa celui afectat.

Medical vorbind, ”acneea este o afecţiune a pielii produsă de astuparea porilor din cauza creşterii secretiei de sebum. Dermatoza, denumită în termeni tehnici, se recunoaşte prin aspectul caracteristic de piele cu pete roşii, puncte negre, comedoane în termeni medicali, şi coşuri cu infecţie, denumite medical pustule”, explică medicul dermatolog Filis Demirgean.

Sigur, tratamentele clasice, prescrise de medic, sunt extrem de utile şi cu rezultate foarte bune, însă există şi alternative de tratament, de exemplu, tratamentele pe baza de plante care tratează, ameliorează și uneori chiar vindecă acneea.

”Înainte de orice tratament este foarte important modul în care avem grijă de tenul nostru. Vreau să spun că trebuie să nu punem mâinile murdare pe faţă. În niciun caz nu trebui esă ne spargem acele pungi de puroi, trebuie avută în vedere alimentaţia, iar orele de somn sunt absolut esenţiale… cel puţin 8”, explică Laura Velicu, specialist terapii naturale.

Mai mult decât atât, intrând într-o discuţie mai profundă cu specialistul naturopat, am aflat care sunt 5 cele mai bune plante care ne pot ajuta în lupta cu acneea, indiferent de cauza ei.

  1. Rădăcina de măcriş

”Dacă mă întrebaţi, ceaiul din rădăcina de măcriş este, din punctul meu de vedere, pe primul loc în topul celor mai bune preparate naturiste care tratează acneea cu succes”, explică specialistul.

”2-3 căni de ceai din rădăcină de măcriş pe zi pot deveni opţiunea ideală. Sfatul meu este să-l preparaţi astfel: 40 de grame de rădăcină de măcriş se fierb, 4-5minute, într-un litru de apă. Se lasă la infuzat, se strecoară şi se bea în funcţie de preferinţă, rece sau cald. Poate fi, de asemenea, un foarte bun hidratant”, afirmă LauraVelicu, specialist naturist.

  1. Oţetul de levănţică

Acesta este un macerat pe care îl putem pregăti acasă. Este simplu de realizat şi, conform specialistului, cu rezultate foarte bune în tratamentul acneei. ”Umpleţi un borcan cu vârfuri înflorite de levănţică uscate şi mărunţite peste care turnaţi oţet de mere, amestecând bine. Închide-ţi ermetic borcanul şi puneţi compoziţia la macerat, timp de două săptămâni, după care filtraţi”, explică specialistul la capitolul mod de preparare. O lingură din această compoziţie se pune într-un pahar cu apă, se utilizează comprese sterile îmbibate în această soluţie, se aplică pe faţă şi se lasă 20 de minute să acţioneze. ”La final, clătiţi tenul cu apă călduţă şi lăsaţi să respire”, încheie Laura Velicu.

  1. Urzicile

“Soluţia pe baza de urzici care tratează acneea se prepară la fel de uşor ca şi celelalte preparate recomandate mai sus. O lingură cu vârf de urzică se fierbe într-o jumătate de litru de apă şi se lasă pe foc un sfert de oră. Seara, înainte de culcare, aplicaţi pe faţă comprese îmbibate în această soluţie, bineînţeles, după ce aceasta a fost strecurată. Tratamentul este indicat a fi urmat o luna de zile, pentru că mai apoi să se facă pauză. Dacă se doreşte repetare, se poate, însă nu trebuie omisă această perioadă de pauză”, conchide Laura Velicu, specialist naturopat.

Text: Ileana Voicu Ghinea